Bohater afery hazardowej, były poseł Platformy Obywatelskiej Zbigniew Chlebowski może wkrótce znaleźć nową, ciepłą posadkę. Według krążących od kilku dni nieoficjalnych informacji zasiądzie wśród szefów mającego poważne problemy finansowe Europejskiego Konsorcjum Kolejowego „Wagon” w Ostrowie Wielkopolskim. Intrygująca jest zwłaszcza tajemnica jaka otacza rzekomą prezesurę Chlebowskiego. – Jestem osobą prywatną i nie muszę się spowiadać dziennikarzowi – mówi portalowi niezalezna.pl.
Skrollujemy w dół...
Zgodnie z oficjalnymi informacji Europejskie Konsorcjum Kolejowe „Wagon” to dzisiaj spółka zoo należąca od 2010 roku w stu procentach do prywatnego właściciela Andrzeja Świerczka. Dawniej "Wagon" był jednoosobową spółką Skarbu Państwa. Media od dawna informują o ogromnych problemach finansowych spółki. Miesiąc temu lokalna telewizja Ostrów24 TV podała, że pracownicy nie otrzymują pensji, a jedynie zaliczki i szefowie byli im winni kilkaset tysięcy złotych.
(pogrubienia - moje)
Zbychowi udały się więc aż DWIE, niesamowite sztuczki - nie dość że wymazał z pamięci Polaków wiedzę że został prezesem zarządu Wagonu, i to na tyle skutecznie, że w 2019 TVP Info musiało "odkryć" ten fakt na nowo, to jeszcze udało mu się doprowadzić do ruiny spółkę, której prezesem miał DOPIERO ZOSTAĆ.
Zauważmy bowiem, że TVP Info wprost sugeruje, że problemy z wypłatą świadczeń pracowników są winą Chlebowskiego. Jednocześnie wiemy też, że Wagon problemy z wypłatami miał już SZEŚĆ LAT TEMU (a w praktyce - od znacznie dłuższego okresu), ZANIM jeszcze Zbycho został tam prezesem.
Można się oczywiście spierać że nowy prezes powinien był wyprostować finanse firmy, ale z drugiej strony, cóż - jeśli od 6 lat spółka jako-tako funkcjonuje...
Faceci, jak podoba wam sie ta kobieta ? Kobiety, co myslicie o jej stylu ? Te brwi,rzęsy,usta, makijaż, opaleniznę, piersy, ubor itd. Ocencie jej wyglad
Dzisiaj mam dla was coś ciekawego. Udało wam się kiedyś TVP Info zaorać... Niezależną?
Bo mi, nie chwaląc się - tak.
https://www.wykop.pl/link/4999141/odnalazl-sie-zbycho-dziala-w-branzy-kolejowej/
ZBYCHO SIĘ ZNALAZŁ, krzyczy TVP Info. Nie tylko Zbigniew Chlebowski się "odnalazł", ale i FIRMĘ DO RUINY DOPROWADZIŁ! Rozumiecie powagę sytuacji?!
Cofamy się więc do roku 2013, gdy to Zbycho został prezesem zarządu EKK Wagon. Kto nas o tym poinformował?
Niezależna., he he.
https://niezalezna.pl/39980-tajemnica-prezesury-zbigniewa-chlebowskiego-z-sejmu-do-wagonu
Co Niezależna wtedy pisała?
To:
Skrollujemy w dół...
(pogrubienia - moje)
Zbychowi udały się więc aż DWIE, niesamowite sztuczki - nie dość że wymazał z pamięci Polaków wiedzę że został prezesem zarządu Wagonu, i to na tyle skutecznie, że w 2019 TVP Info musiało "odkryć" ten fakt na nowo, to jeszcze udało mu się doprowadzić do ruiny spółkę, której prezesem miał DOPIERO ZOSTAĆ.
Zauważmy bowiem, że TVP Info wprost sugeruje, że problemy z wypłatą świadczeń pracowników są winą Chlebowskiego. Jednocześnie wiemy też, że Wagon problemy z wypłatami miał już SZEŚĆ LAT TEMU (a w praktyce - od znacznie dłuższego okresu), ZANIM jeszcze Zbycho został tam prezesem.
Można się oczywiście spierać że nowy prezes powinien był wyprostować finanse firmy, ale z drugiej strony, cóż - jeśli od 6 lat spółka jako-tako funkcjonuje...
Ach, te nasze "niezależne media", prawda?
#neuropa #4konserwy #polityka