Aktywne Wpisy

Dobrze że robimy te zbrojenia. Przypominam że Czechy nielegalnie okupują 400ha polskiej ziemi i robią wszystko żeby jej nie oddać, łącznie z próbą szantażu zamknięciem elektrowni w Turowie. Akurat tak się składa, że jestem żołnierzem służącym w jednostce szturmowej i już nie mogę się doczekać wojny z Czechami. Salwa z tysiąca wyrzutni rakietowych lądująca na głowach tych bezbożnych złodziei terytorium. Coś pięknego. Nie rzucim ziemi skąd nasz ród.
#wojna #ukraina #czechy
#wojna #ukraina #czechy

WonszWykopowy +10
Krótka historia z życia na AiRze
Wybrałem te studia bo uwierzyłem w mit ciekawych studiów politechnicznych. Nasłuchałem się opowieści o tym jak świat potrzebuje osób z technicznym wykształceniem. Nie ukrywam byłem zdolny matematycznie i fizycznie zatem wybór taki wydawał się być czymś naturalnym. Nie widząc jak wygląda realny świat żyłem ułudą, że będę studiował ciekawy kierunek, gdzie poznam wspaniałych wykładowców, którzy mi przekażą swoją wiedzę. Wiedzę, którą po skończeniu studiów zamienię na
Wybrałem te studia bo uwierzyłem w mit ciekawych studiów politechnicznych. Nasłuchałem się opowieści o tym jak świat potrzebuje osób z technicznym wykształceniem. Nie ukrywam byłem zdolny matematycznie i fizycznie zatem wybór taki wydawał się być czymś naturalnym. Nie widząc jak wygląda realny świat żyłem ułudą, że będę studiował ciekawy kierunek, gdzie poznam wspaniałych wykładowców, którzy mi przekażą swoją wiedzę. Wiedzę, którą po skończeniu studiów zamienię na
I czy one rzeczywiście spełniają swoją rolę? Jak długo mogą pracować z samego aku? A jak długo wogole przy zapłonie (tzn czy po jakimś czasie się nie przegrzeje itp.) Jak obroty wpływały na pracę?Czy jest tam pełnoprawny prąd 230? I czy to nadaje się do 2L Diesla?
Bo tak patrząc na oferty to brzmi to aż za pięknie... Bo średnio za 150zł można mieć urządzenie podpięte do zapalniczki generujące w samochodzie po 1000w/230 czy jednak jest gdzieś haczyk?
#elektryka #elektrykapradnietyka #motoryzacja #mechanikasamochodowa #prad #przetwornica #pytaniedoeksperta
@LIBED: W tym kalkulatorze chyba nie jest uwzględnione to że w czasie pracy silnika alternator ładuje aku czy jests uwzględnione i te 1,5h pracy które mi wyliczył to jest z działającym silnikiem?
@Brunner: Zależy od przetwornicy. Większość tanich wytwarza albo prostokątny przebieg albo modyfikowany sinus. Na takich nie ruszy np. lodówka. Najlepsze wytwarzają normalnie pełną sinusoidę jak w gniazdku.