Wpis z mikrobloga

• 7
Boze mialam dzisiaj jazdy(to dopiero moja trzecia godzina) bylam na obrzeżach miasta i to byl dramat. Jadę sobie spokojnie, dojeżdżam do ronda i jeb centralnie przed samym rondem wymija mnie jakaś babka. Jadę, dojeżdżam do skrzyżowania gdzie muszę ustąpić pierwszeństwa(tam nie bylo nic widac i musialam sie zatrzymac żeby się wychylić i zobaczyć czy nic nie jedzie) wyjeżdżam na drogę a samochód za mną jeb wymija mnie podczas gdy ja wyjeżdżalam.

Nie wiem jak można jeździć w taki sposób zwłaszcza, że ja jechałam oznakowanym samochodem NAUKA JAZDY a tu takie rzeczy się działy.
Patrzcie jak jezdzicie drodzy kierowcy, tez kiedyś się uczyliście i jeździliscie powoli. (ja jechałam według przepisów, nie jakoś za wolno)

#oswiadczenie #naukajazdy
  • 15
  • Odpowiedz
@mokz: najwidoczniej zebranie sie do wyjechania z podporzadkownej zajmuje ci w luj zaduzo czasu, czesto zdaza mi sie przy odpowiedniej ilosci miejsca na skrzyzowaniu poprostu wyminac sierotke, ktota musi nienwidzec zadnrgo samochodu w odleglosci 500m aby wlaczyc sie do ruchu, wiadomo uczysz sie, ale moj(czy kogosb, nnego) czas jest cenniejszy niz twoje samopoczucie za kierownica
  • Odpowiedz
@mokz: nauczysz się jeździć, to takich akcji nie będziesz miała.

Moim zdaniem robiłaś wszystko zbyt ślamazarnie i dla tego tak się działo.

Ale fakt, kierowcy dzbany, bo widać, że ktoś się uczy i nie ogarnia tak jak kierowca bardziej doświadczony.
  • Odpowiedz
@BajerOp: Zapomniał wół jak cieleciem był . A wyprzedzanie eLki w miejscach zabronionych swiadczy jedynie o byciu dzbanem. I po czym wnosisz, ze ciagnela sie 20km/h? Snujesz teorie pasujace do Twoich wyobrażeń. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@BajerOp
@Heady1991
@Sweet_acc_pr0sa
Jechałam 30km/h przed wjazdem na rondo, wcześniej szybciej. To chyba nie jest za wolno w takim miejscu a nawet jeżeli się slimaczylam to co trzeba mieć w glowie żeby wymijać na rondzie albo wymijać kogoś, kto włącza sie do ruchu wyjeżdżając ze skrzyżowania na drogę główną X D
  • Odpowiedz