Aktywne Wpisy
lologik +100
arysto2011 +81
#globcio #bekazlewactwa #ocieplenieklimatu
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
W latach 90. popularna była dziura ozonowa i kwaśne deszcze. W Świecie Nauki i innych popularnonaukowych czasopismach pisano poważnie, że będziemy żyć pod kopułami, bo z nieba za 10 lat będzie leciał kwas. Co drugi mieszkaniec Ziemi miał umrzeć na czerniaka skóry.
Widać dzisiaj, że po 30 latach ta narracja jest identyczna, ale bardziej wyrafinowana. Walczy się z naturalnymi zjawiskami, które mają miejsce - ze zmianami klimatycznymi. Jak świat
Dokładnie było to stonogowe pie$%olone 70, czy 80 tysięcy głosów (74 013). Najwięcej w Warszawie (i zagranicą): 1,66%.
W związku z tym wołam wszystkich, którzy zaplusowali ten wpis. Osobiście zakładałem wynik 0,4%, więc jestem zaskoczony lepszym.
Czas na nową zabawę: wszystkich plusujących ten wpis zawołam w październiku, gdy nowy twór Korwina nie przekroczy 4,99%.
#korwin #konfederacja #neuropa #4konserwy #gwiazdowski #polskafairplay #polityka #wybory
To czego korwiniści nie rozumieją, to to, że poważny myślący człowiek, może poprzeć kogoś z kim się nie zgadza, jeżeli uzna, że ta osoba jest poważna i odpowiedzialna. Nie tak jak baba która rozjebuje się brykami po kraju po czym bierze rekord. Mnie to wkurza i mimo, że jakby się przyjrzeć pod lupą, to pewnie wyszłoby, że programowo (chociaż oni
Gwiazda mowi ze nie zrezygnuje z 500+ bo chce glosow w wyborach, ja to rozumiem
wiekszosc jego opinii mi pasuje, sa takie, ktore mi sie nie podobaly albo podejrzewam, ze ukrywa przed wyborami, ale tak czy siak jestem w stanie isc na kompromis i nie zalowac glosu, nawet jakby Pan Gwiazdowski mial uzyskac 2%
nie ma takiego kompromisu przy obecnych partiach, po prostu
No ale właśnie widzę, że sę zgadzamy. Tusk jaki by nie był (dla mnie, nie wiem czy się z tym zgodzimy) to nie jest cyrkowcem, jak Pinokio, Sołtysowa, Schetino, jakieś Neumany, Biedroń czy Smieszny Dziadek.
Doszlo do tego, że w sumie zacząlem sobie myśleć, że Miller to taki porządny człowiek ( ͡° ͜ʖ
ludzi ktorzy zbytnio nie mysla nie interesuje gospodarka
ich interesuja sprawy, ktore teoretycznie (ale maja opinie z mediow) sa w stanie pojac
jak uchodzcy, wiara, homoseksualizm, niezaleznosc Polski
to jest troche tak jak chcesz byc rozpoznawalny w dzisiejszym swiecie, np na yt, musisz rzucac haslami i miec twarda opinie, niewazne nawet jak uzasadniona
yebac to yebac tamto
Jakie Tusk ma opinie w dowolnej sprawie ? Nikt tego nie wie. A i tak jest wyczekiwany jego powrót.
Ludzie nie chcą polityków pełniących role youtuberów bo od tego mają youtuberów. Ludzie chcą spokoju i poważnych rządzących którzy będą robili swoje.
Z tego względu jak było 27:1 co zostało odebrane przez lud jako Tusk v. Sołtysowa to Platformie nagle skoczyło. Bo przy Tusku (który nie jest jakiś
bylem niezadowolony jak rzadzili, ale po tym co jest teraz, no to jednak jest to poziom wyzej
chcialbym jedynie, zeby utworzyl sie taki ruch logiczny, ludzie, ktorzy juz sie wczesniej pojawili w polityce i nei skompromitowali dolaczyli do Gwiazdy, a moze i stworzyli nwoe ugrupowanie
sam Gwiazda za duzo nie zdziala, ale z paroma nazwiskami z przeszlosci moze juz cos ugrac
ale bym
Ja co prawda bym wolał coś zdecydowanie bardziej na lewo, ale jak powstała Wiosna która miała być takim czymś na lewo, to nagle Biedroń ( xDDD) zaczął udowadniać, że wcale nie dojrzał (a wieczór wyborczy to była kulminacja) i pozwolił Spurek mówić. Więc na lewo hmmm "ruchu logicznego" raczej niestety nie będzie, a jeden Zandberg eee wiosny
ja przeszedlem droge korwina, wierzysz w to co mowi o gospodarce, zlewasz reszte, z czasem zdajesz sobie sprawe, ze nie wszystko jest utopia jak mowi, rowniez jakis socjal potrzebny jest w panstwie, zauwazasz jego idiotyczne opowiesci. Teraz po prostu szukam kogos, kto mowi logicznie, co zrobic, zeby gospodarka sie krecila, jak
@Kjedne: 1.75% w Warszawie to fajny wynik?