Wpis z mikrobloga

Od wczoraj zaczęły pojawiać się u mnie nieprzyjemne freezy np podczas odtwarzania yt, muzyki czy to na chromie czy spotify. Nieprzyjemnie przycina na kilka sekund, w momencie nieprzyjemnie zniekształca dźwięk. W menedżerze pokazuje taki pik na procku jak to się dzieje. Procesor to i5 4670k z podbitym mnożnikiem do 43. Temperatury wydają się okej, do tej pory wszystko hulało jak należy.

#komputery #pcmasterrace #sprzetkomputerowy
Pobierz kapitan_hak - Od wczoraj zaczęły pojawiać się u mnie nieprzyjemne freezy np podczas o...
źródło: comment_Ug1u42KojIvquiVvDymofA1s9SXOBRxS.jpg
  • 8
@kapitan_hak: nie masz czasem nvidia? Miałem podobnie, z ta różnica ze dodatkowo podczas uruchomienia komputera miałem odwrócone kolory. U mnie po instalacji 1903 Windows zainstalował jakiś chyba swój sterownik ekranu nieróżniący się numerem wersji od najnowszego Nvidii, jednak po zainstalowaniu starowinka ze strony Nvidii wszystko wróciło do normy.
@newerty @Tacocat przeleciałem dysk HD Tune Pro health nic nie pokazuje, error scan też pięknie na zielono. Nie mam Win 10 tylko 7 i nie wydaje mi się żeby problem dotyczył Nvidii. W biosie przywróciłem defaultowe ustawienia płyty, więc procek biega teraz domyślnie bez żadnego OC, ale nic nie pomogło.

Ustawiłem task manager na pół okna i przeglądarkę z odpalonym YT żeby zobaczyć co za proces tak na te kilka sekund podczas
Pobierz kapitan_hak - @newerty @Tacocat przeleciałem dysk HD Tune Pro health nic nie pokazuje...
źródło: comment_OcF7V4rjPFvjPbpBvkI8hiRluKuUF1np.jpg
@robid: no tak sprzęt nie jest pierwszej młodości bo z połowy 2015 roku. Tylko co tu updatować, trzeba pewnie składać cały nowy piec a nie bawić się w poszczególne podzespoły. Jest sens wymieniać mobo, proc, ramy i zostawiać GTX 970? Zapewne przy takich zabawach trzeba będzie wymienić też zasilacz z budą i praktycznie będzie to samo co kupno całego nowego zestawu. Paradoksalnie sprzęt jeszcze sobie radzi nawet w nowszych produkcjach. Pewnie