Aktywne Wpisy

Jakie macie marzenia?
D00msday +5
Czyli mamy potwierdzenie, że przez cały najbliższy rok Ukraina znajdować się będzie w defensywie. Przez ten czas kraj będzie niszczony gospodarczo i demograficznie przez silniejszą Rosję. Moja opinia jest następująca: euromajdan był niczym innym, tylko początkiem końca Ukrainy. Zamiast balansować pomiędzy wschodem i zachodem, Ukraińcy na własne życzenie zniszczyli swoje państwo - mieli mnóstwo możliwości, a postanowili założyć sobie pętlę na szyję... i to wszystko ku uciesze zepsutego, zachodniego establishmentu.
#neuropa #
#neuropa #
źródło: piccc
Pobierz

Jak zrobic aby znalazl 3x Total (na czerwono) i wypluł w "AB" wyniki z kolumny "N" pod soba.
Probowalem z offsetem i petla ale chyba nie tedy droga. Nie do konca rozumiem jak mialoby to wygladac z Range.Find + Offset w VBA.
Nakierujcie mnie, pomocy!
źródło: comment_eRbeb0ZVwFcE1kB6fZHfPi1S2jllIYGI.jpg
PobierzMożesz spróbować załatwić to Excelem:
=JEŻELI.BŁĄD(INDEKS(INDEKS($N$1876:$N$1910;2):INDEKS($N$1876:$N$1910;ILE.NIEPUSTYCH($C$1876:$C$1910));MIN.K(JEŻELI(INDEKS($C$1876:$C$1910;2):INDEKS($C$1876:$C$1910;ILE.NIEPUSTYCH($C$1876:$C$1910))=$AB$1880;WIERSZ(INDEKS($C$1876:$C$1910;2):INDEKS($C$1876:$C$1910;ILE.NIEPUSTYCH($C$1876:$C$1910)))-WIERSZ($C$1876)+1);WIERSZ(A1)))+0;"")
To formuła tablicowa, która trzeba zatwierdzić Ctr+Shift+Enter
Wpisałem zakres wierszy 1876:1910 do przeszukiwania.
Formuła szuka w tym zakresie w kolumnie C nazwy Total. Założyłem, że nazwa 'Total' jest w tej kolumnie.
Wyszukuje na zasadzie porównania do wartości komórki AB1880, więc tam trzeba by wpisać Total, albo w formule zamiast = $AB1880 dać ='Total'.
Formułę wklejasz sobie w te pola AB i po prostu przeciągasz
Jeśli koniecznie chcesz z VBA i skorzystać z tego Range.Find to możesz tak spróbować:
Option Explicit
Sub SearchForTotal()
Dim rng As Range
Dim Total As String
Dim FirstTotal As String
Dim TotalCell As Range
Dim LastRow As Integer
Dim sht As Worksheet
Total = "Total"
Set sht = ActiveSheet 'Przypisanie zmiennej do arkusza
'Zdefiniowanie zakresu do przeszukiwania nazwy Total
Set rng = sht.Range(sht.Range("C1870"), sht.Range("C1910"))
Set TotalCell
Sub find()
Dim Fnd As Variant, fAdr As String, lr As Long
Range(ActiveCell, ActiveCell(130, 0)).UnMerge
Set Fnd = Range(ActiveCell, ActiveCell(130, 0)).find(what:="Total", LookIn:=xlValues, lookat:=xlWhole, MatchCase:=True)
If Not Fnd Is Nothing Then
fAdr = Fnd.Address
Cells(Fnd.Row, "AB").Value = Cells(Fnd.Row, "N").Value
lr = Fnd.Row + 1
Do
Set Fnd =