Wpis z mikrobloga

Czy posiadanie męskiego potomstwa przez pary niskiego wzrostu jest moralne? To chyba trochę słabe przekazać swojemu dziecku w darze powiedzmy mniej niż 170 cm. Taki ktoś później będzie miał z dużym prawdopodobieństwem przewalone w szkole u rówieśników i kompleksy przez całe życie. Oczywiście rodzice nie patrzą na to pod tym względem, liczy się ich potrzeba posiadania dziecka. Jednakże klasyfikowanie ludzi w naszym otoczeniu zachodzi już na poziomie podświadomości i ta osoba będzie miała mniejsze szanse chociażby podczas rozmowy o pracę. Nie mówię już o znalezieniu życiowej partnerki.

Ja ledwo łapię się na 180 cm i nie wyobrażam sobie skazać innego mężczyznę na niższy wzrost. Kolejne pokolenia są coraz wyższe, nie oszukujmy się, że odwrócimy ten trend.

#przegryw #przemyslenia #niebieskiepaski #rozowepaski
  • 2
@PreczzGlowna: Mój tata ma wzrostu niecałe 170 cm, moj starszy brat tyle samo i ma dziewczynę od 2 klasy liceum, może nie jest atrakcyjna wizualnie, ale całkiem bystra i można z nią pogadać o wszystkim - ogółem są szczęśliwi razem w związku, już kilka lat. Równie dobrze mozna zapytać, czy w ogole brzydcy ludzie mogą mieć dzieci, bo nie daj Boże wydadzą na świat brzydką kobietę i ta tez pomimo być