Wpis z mikrobloga

WYKOP OCENIA WSZYSTKIE FILMY MARVEL CINEMATIC UNIVERSE (MCU)

Głosujemy oddzielnie na każdą z dwudziestu dwóch produkcji Marvela, oceniamy w skali 1-10 (1 - tragedia, 10 - arcydzieło), po ocenieniu wszystkich filmów powstanie ranking ułożony przez Was, dzięki oddanym głosom.

_* Prosze o plusowanie dla większego zasięgu akcji *_

Trzeci film - faza I MCU

Iron Man 2 (2010), reż. Jon Favreau

Kilka miesięcy temu cały świat poznał prawdziwą tożsamość czerwonozłotego bohatera ze stali. W tym czasie miliarder Tony Stark (Robert Downey Jr.) zdołał ustabilizować stosunki Wschód-Zachód i przywrócić nadzieję na międzynarodowy pokój. Nie wszystkim jednak odpowiada jego działalność. Specjalna senacka komisja postrzega Iron Mana jako zagrożenie bezpieczeństwa narodowego. Innym przeciwnikiem Tony'ego jest Justin Hammer (Sam Rockwell), szef koncernu zbrojeniowego pragnący zostać wyłącznym dostawcą broni dla armii USA. Podczas Grand Prix Monako Tony decyduje się osobiście prowadzić samochód swojego zespołu. Wtedy atakuje go Ivan Vanko (Mickey Rourke), rosyjski złoczyńca i genialny fizyk, żądny zemsty za krzywdę, którą rodzina Starków wyrządziła jego ojcu.

#marvel #kino #ankieta #rozrywka #film #filmy #zainteresowania

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Poprzedni oceniany film - Incredible Hulk (2008), reż. Luis Leterrier

Liczba oddanych głosów - 110
Najczęściej powtarzająca się ocena - 5/10 (28 głosów, 25,5% wszystkich oddanych)
Średnia ocena - 5,06

Ranking (codziennie aktualizowany, zachęcam do głosowania):

1. Iron Man (168 głosów) - 7,62 (link do głosowania: https://www.wykop.pl/wpis/40944749/wykop-ocenia-wszystkie-filmy-marvel-cinematic-univ/)
2. Incredible Hulk (110 głosów) - 5,06 (link do głosowania: https://www.wykop.pl/wpis/40959087/wykop-ocenia-wszystkie-filmy-marvel-cinematic-univ/)

Wołam: @Scorpjon @cielo @ProtossTassadar @furcio89 @heatnation @madrenax @laiklaicki @sentoxo
Wstawiam jeszcze raz, zapomniałem dodać ankiety xDDD
źródło: comment_F22dMkZAuNNzYK8R43nfjlKhcAJ28fiJ.jpg

Oceniamy Iron Man 2

• 1/10 - nieporozumienie 6.8% (11)
  • 2/10 - bardzo słaby 5.0% (8)
  • 3/10 - słaby 3.1% (5)
  • 4/10 - ujdzie 3.7% (6)
  • 5/10 - średni 14.3% (23)
  • 6/10 - niezły 15.5% (25)
  • 7/10 - dobry 23.0% (37)
  • 8/10 - bardzo dobry 21.1% (34)
  • 9/10 - rewelacyjny 5.6% (9)
  • 10/10 - arcydzieło 1.9% (3)

Oddanych głosów: 161

• 5
@pusiarozpruwacz: nie zgodzę się z tym
MCU ma masę ciekawych filmów: Avengers, Antman, Thor Ragnarok, GotG i GotG vol. 2 to tylko te, które przyszły mi jako pierwsze do głowy. Każdy z tych filmów miał unikatowy setting, oryginalny klimat i dające się lubić postacie.

Oczywiście to nie, hehe, Ojciec Chrzestny, czy Goodfellas ( ͡° ͜ʖ ͡°) ale i nigdy nie miały nimi być. I za to te
@Scorpjon: a ja się gdzieś odniosłem, ze to są słabe filmy? Sam bardzo lubię i sledze uniwersum, ale większość tych filmów jest zrobiona bezpiecznie i wg już sprawdzonego dla nich schematu. Nic w tym złego przecież :) A przytoczone przez Ciebie filmy to jest ta wybijająca się mniejszość. Choć, co do Avengersów to chyba jednak mnie. Pierwsza cześć to było wow, ale dziś już wrażenia nie robi żadnego. Ultron to było