Wpis z mikrobloga

Witam mam problem z iPhonem 7. Od jakiegoś miesiąca jak ktoś do mnie dzwoni albo ja do kogoś to nic nie słychać, do tego telefon długo się włącza i nie działają słuchawki na kablu. Z tego co wyczytałem to jest to prawdopodbnie problem z płytą audio. Miał ktoś też taki przypadek? Co najlepiej zrobić, wymieniać czy sprzedawać uszkodzonego? Słyszałem, że można obejść wymianę lutując na nowo styki i też słyszałem, że niby nie warto naprawiać bo się zacznie wszystko psuć. Co byście poradzili w takiej sytuacji? #iphone #serwis #smartfon #naprawa #iphone7
  • 2
  • Odpowiedz
@Xxandrzej: miałem taką przypadłość gdy jeszcze używałem tego modelu. Wymienili mi na inny egzemplarz. Telefon był na gwarancji. Problem ten tyczy się wielu egzemplarzy IP 7. Pozdrawiam.
  • Odpowiedz
Problem z dźwiękiem w iPhone’ach 7 jest bardzo powszechny. Sprawdź, czy podczas rozmowy możesz przełączyć się na tryb głośnomówiący oraz czy możesz nagrywać w aplikacji dyktafon? To najpopularniejsze objawy.
Oczywiście można to naprawić. Niewiele serwisów zajmuje się tego typu problemami więc lepiej wcześniej dobrze poszukać. Znam jeden duży serwis, który już na starcie mówi, że z czasem może to się znów zepsuć. Ci pewnie robią jedynie rebaling i tyle, a ważne jest
  • Odpowiedz