#!$%@?.. Z rozpędu nagrywajac sd card do komendy dd jako of= podałem swój hdd..... po reboocie już nie wstał. Na live cd widzę że są dwie partycje z karty sd po 67 i 209 mega i 999G freespace . No dzbanizm roku. Jakieś szanse na odzyskanie danych? Co prawda najważniejsze projekty mam nas git, ale trudne ważnych rzeczy straciłem.. #linux #odzyskiwaniedanych #informatyka ##!$%@? ##!$%@?
@WilczurZnahor: jaki duzy byl plik zrodlowy (,ile zostalo nadpisane na dysku)? Jaki fuzy byl dysk? Jaki mniej eiecej uklad partycji i jakie systemy plikow?
@maniac777: wczesniej było Ubuntu na dysku 1T czyli ext4 zdaje sie. Nadpisalem go fat32 i ext2 albo ext4, nie pamieyam juz dobrze. Nadpisalem 64m fat i 200m linux
@Roman_Polanski: Dzięki, testdisk dobry tool. Nie umiałem, ale sie naumiałem, przwróciłem partycję ze wszystkimi danymi, choć wydaje mi się że miałem to spartycjonowane troche inaczje to znaczy oddzielnie linux i oddzielnie podmontowany home, a odzysało mi się to jako jedna partycja. Teraz muszę to jakoś ogarnąć żeby zainstalowac na nowo grub, a narazie mam jakies problemu z failed to get canonical path, ale to myślę jakos ogarnę. W każdym razie dzięku
Na live cd widzę że są dwie partycje z karty sd po 67 i 209 mega i 999G freespace . No dzbanizm roku.
Jakieś szanse na odzyskanie danych? Co prawda najważniejsze projekty mam nas git, ale trudne ważnych rzeczy straciłem..
#linux #odzyskiwaniedanych #informatyka ##!$%@? ##!$%@?
Teraz muszę to jakoś ogarnąć żeby zainstalowac na nowo grub, a narazie mam jakies problemu z failed to get canonical path, ale to myślę jakos ogarnę. W każdym razie dzięku