Wpis z mikrobloga

@Janusz_Rekina: Jeśli w danym momencie nikt wokół Ciebie nie przybył z przyszłości to znaczy że w przyszłości nikt nigdy nie przybędzie do Ciebie w tej chwili. To jedna oś czasu.
  • Odpowiedz
@Aokx: @iniacz: Chodzi o to, że jeśli przybył do mnie ktoś z przyszłości to dla niego wydarzenia miedzy jego a moją teraźniejszością wydarzyły się bez jego ingerencji. W efekcie motyla właśnie tak było bohater powracał do zmienionego świata nie znając dokradnie jak ingerencja zmieniła jego teraźniejszość. I to jest logiczne a w #got mamy wszystkie wydarzenia już są zapisane przez bogów a my tylko myślimy, że mamy jakikolwiek wpływ.
  • Odpowiedz
@Aokx: Twoja oś czasu nie jest spójna. Jeśli zmieniłem coś w przeszłości to te zmiany nie mogą być widoczne zanim się cofnę do przeszłości i ją zmienię. A tu są co jest bez sensu bo wychodzi na to, że nie obserwujemy teraźniejszości tylko jakąś historię.
  • Odpowiedz
@Janusz_Rekina To nie jest tak że Bran przybył do przeszłości, tylko przeszłość/przyszlosc i teraźniejszość ma miejsce w tym samym czasie i nikt nic nie może zmienić. Hodor stał się hodorem tak samo w przeszłości jak i w przyszłości
  • Odpowiedz