Wpis z mikrobloga

@goly8622: gruby, już pisałem tutaj, że tylko w USA jest więcej milionerów niż wszystkich bitcoinów oni jeszcze nie wiedzą o istnieniu takiego czegoś ale kiedyś zapragną mieć chociaż jednego a wtedy ja za bańkę im odsprzedam. Nie śpieszy mi się jeżeli nie teraz to za dwa, trzy halveningi oni tu przyjdą kiedyś, już słyszy się jak chcieciby kupować ale nie ma na rynku. Poczekamy.
@goly8622 @kryptoholik: mam taki sposób dla znajomych; nie musisz śledzić kursu BTC , kup i czekaj. Jak w telewizorze zaczną mówić ze BTC btc rosnie, to zacznij oglądać śniadaniowa tv, kiedy tam eksperci zaczną tlumaczyc czym jest blockchain i bitcoin, odczekaj jeszcze 3tyg i sprzedaj. Teraz czekaj na moment kiedy w tv zaczną mówić o spadkach btc (to potrwa troche) wtedy znowu oglądaj śniadaniowa- jak zaczną opowiadać ilu ludzi straciło majatek
To zawsze działa bo ludzie są niecierpliwi. Ludzie zawsze chcą miec tu i teraz, nie lubią czekać, mam w #!$%@? przykładów dookoła. W moim otoczeniu ludzie jak na nasze warunki zarabiają fajna kasę (wiadomo wungiel) i powiem Wam, że wystarczy, że dostaną kilka wypłat rzędu 6k i już po pól roku budują domy i rozbijają się autami z salonu. No i na przeżycie zostają grosze.
Większość to barany, dlatego bitcoin działa ;)
@kryptoholik: majątek w zlocie i srebrze- hmm kilka razy o tym pisałem i ludziska traktują to jak SF, ale ludzie z tagu Spacex juz nie, do rzeczy- za 2 moze 3 lata startuje nowa rakieta spacex BFR, to nowa jakosc. Doleci do marsa w 5msc, do pasa asteroid w 8msc. Moze dolecieć i wrócić. Górnictwo kosmiczne stanie sie faktem, 1kg asteroidy czesto jest wiecej warte niz 1kg zlota, bo jest wiele
@Obruni: nie mogę pojąć jak w dobie lotów kosmicznych i bitcoina na Ziemi żyją ludzie, którzy nadal trzymają majątek w złocie. Tego nigdy nie ogarnę. Niektórzy po prostu nienawidzą zmian czy jak? Konserwatyzm żeby nie nazwać zacofanie. Złoto zostało porzucone przez ludzkość nawet na rzecz inflacyjnego fiata a oni dalej oszukują się, że złoto to dobry pieniądz. Nie jest najgorsze ale halo mamy już XXI wiek.
@kryptoholik: dokladnie, nie chcialem sie rozpisywac, ale po okresie wielkich odkryć Hiszpania zbankrutowała- cena zlota spadla do tego stopnia ze skarb panstwa( krolestwa) okazal sie gówno wart hehe. Powiedzmy tak; ilosc kruszca na ziemi jest skończona, wydobycie jest coraz droższe, wiec ceny sie utrzymują, ale co spowoduje ewentualny dopływ z zewnątrz? a pracuje nad tym- nad tanim lataniem w kosmos żeby byc precyzyjnym- Spacex, blue origin ( to firma Jeffa Bezosa)
@kryptoholik: może dlatego że złoto jest z ludźmi od kilku tysięcy lat i przetrwało już nie jednego bitcoina lel
złoto jest niezależnie od nośnika, od prądu, od twojego braku wzwodu rano
a btc zależy od wszytkich tych 3 rzeczy
dodatkowo btc nie istnieje bez przemysłu elektronicznego, bez technologii informatycznej
a to wszystko rzeczy przemijające
a bryłka złota czy w ręku małpy czy człowieka jak taka sama!
a btc w ręku małpy
@goly8622: uświadamiam takim jak wy że btc to witualny token co działa tu i teraz za 200 lat nie będzie po nim śladu a złoto ciągle będzie, bo złoto jest NIEZALEŻNE
tak jak węgiel, przecież węgla używali i 1000 lat temu prawda, chociaż czytać nie umieli

nie kumasz tego...

Ty akurat goły umiesz myśleć to powinno do Ciebie dotrzeć
do synów janusza i grażyny to nigdy nie dotrze bo krótkowzroczni ludzie