Wpis z mikrobloga

Współlokatorzy właśnie oglądają ten nowy film (czy tam serial) przyrodniczy na netfliksie.
Zaraz netfliksowcy mnie zjedzą, ale to mi wygląda jakby netflix próbował na nowo wynaleźć koło xd Wierzcie mi, że filmów przyrodniczych tego typu widziałem już mnóstwo (bardzo je lubię nota bene) na Animal planet, Discovery, National Geographic, NatGeoWild czy nawet na naszym wspaniałym te fał pe... Chodzi mi o to, że to ogólnikowy film przyrodniczy przekazujący podstawową wiedzę. Super, ale bawi mnie reakcja netfliksiarzy, którzy zachowują się jakby postawiono przed nimi istne arcydzieło xD nagle uwielbiają filmy przyrodnicze, bo zrobił je netflix. "Ale wspaniałe, ależ oni to zrobili". No cholera, jak gardzę. #netflix #film #przemyslenia #krystynaczubowna
  • 11
  • Odpowiedz
@Szamanmati: Myślę, że obecnie tylko BBC stać na to, żeby 4 lata robić 8 odcinkowy serial dokumentalny. Obecnie zwłaszcza Discovery taśmowo produkuję swoje programy. Nat Geo jeszcze trzyma poziom, ale i tak najlepsze produkcję są od BBC. Po mimo tego, że Our Planet nie robiło BBC to producentem jest reżyser pierwszej Planety Ziemi. Bardzo podoba mi się ten aspekt proekologiczny i współpraca z WWF bo jesteśmy w krytycznej sytuacji zmiany
  • Odpowiedz
  • 2
@kwmaster mi też i zgadzam się ogólnie, ale - niestety - nie patrzę tutaj na sam sens dokumentu, tylko na aspekt psychologiczny (?), tj. na odbiorców produkcji. Ale racja, lepiej żeby takie treści tak do nich docierały niż w ogóle.
  • Odpowiedz
@Szamanmati: zdjecia i ujecia sa bardzo ladne, wszystko jest podany w sposob zrozumialy i ciekawy dla przecietnego kowalskiego, stad sukces. Proste. Nie wiem po co sie czepiasz i szukasz miodu w dupie.
  • Odpowiedz
@stefan_pmp: seria jest moim zdaniem bardzo dobra, pokaz inny popularno-naukowy film, który traktuje o tematyce niszczenia przyrody tak szeroko jak ta seria i zrobiony jest przynajmniej z podobnym rozmachem. Myśle, ze jest się czym zachwycać.

@stefan_pmp: David Attenborough jest lektorem właśnie w tej serii. Swoją droga to trochę głupie oceniać film po tym kto akurat czyta napisany przez kogoś tekst xD Gdzie postawisz w twoim rankingu DA+Netflix? Polecam
  • Odpowiedz