Aktywne Wpisy
Nanari +62
Marek_Tempe +109
Nowy wspaniały świat to jedna z najsłynniejszych antyutopii w literaturze XX wieku. Przedstawiona w powieści Huxleya wizja przyszłego społeczeństwa, które osiągnęło stan całkowitego zorganizowania i zrealizowało ideał powszechnej szczęśliwości, jest wizją przerażającą. W roku 2541 (czyli w 632 roku nowej „ery Forda”) obywatele Republiki świata powstają w rezultacie sztucznego zapłodnienia i klonowania. Od niemowlęcia poddawani są wszechstronnemu psychologicznemu i biologicznemu warunkowaniu - po to, by w wieku dojrzałym stać się cząstkami kastowej
miał ktoś taki problem, jak sobie poradził? Napisałam do piercerki, dała mi jedną radę, ale nie pomogła, a mojej kolejnej wiadomości jeszcze nie odczytała a chciałabym normalnie funkcjonować ( ͡° ʖ̯ ͡°)
#piercing #kiciochpyta #pytanie #pomocy
Zdjęcie mogę wstawić tylko to nie wygląda pięknie i nie wiem czy wstawiać tutaj bezpośrednio?
Komentarz usunięty przez autora
Krew nadal się leje ciurkiem
Piercerka jak zobaczyła te wiadomości powiedziała, żebym przyszła do studia, mimo że jest niedziela, bo bardzo ją niepokoi takie krwawienie i pomogła mi, ucho nie krwawi i wygląda o wiele lepiej!
Ale dziękuję Ci za pomoc :)