Wpis z mikrobloga

Dla zainteresowanych ,dziś dostałem moją przesyłkę o której kilka dni temu wspominałem .Co najważniejsze ,było zatrzymane na cle ale jednak nie naliczyli ufff ( LiitoKala -500 ładowarka ) .Przy okazji przyszła druga przesyłka z kabelkiem od majfrenda,czas od zakupu kabelka 11 dni ,czyli szybko ( status w sklepie że czeka na wysyłkę samolotem :-) ) ,ładowarka doszła po 14 dniach . Mam Mireczki do was 2 pytanka,będzie ktoś miły i powie mi jak i co ustawić w tej ładowarce ,mam narazie akumulatorki AA i AAA .Można jednocześnie różne ładować ,i czy pojedyńczo też się da ? Jakim prądem itd ?
Druga sprawa do kabelka majfrend dołożył pierdółkę ,do czego to służy ,dam zaraz fotkę .
A d
#aliexpress #alipaczka
126technics - Dla zainteresowanych ,dziś dostałem moją przesyłkę o której kilka dni t...

źródło: comment_8RmsPaQW6lzp5emd8qCOtYWEDtSFIucx.jpg

Pobierz
  • 11
  • Odpowiedz
@foxbond: Tak też się domyślałem ,bo do czego innego ;-) .Ktoś podpowie na temat tej ładowarki ,jak to obsługiwać i jakie wartości ustawiać najlepiej do ładowania poszczególnych akumulatorków ?
  • Odpowiedz
@126technics: charge ładuje, fast test rozładowuje i ładuje, a XOR ładuje, rozładowuje i następnie ładuje.
wiec charge.
jak masz akumulatorki z IKEI albo eneloopy to może być i prąd 1000 mA
Jak akumulatorek osiągnie odpowiednie napięcie to wyświetli się End i ładowarka przestanie ładować.
  • Odpowiedz
Przykładowo mam AA 2450 .Jak je ładować -tryb Charge ,Current 500 mA ? Kiedy będzie wiadomo że jest całkiem naładowana ?

@126technics: To już zależy od akumulatorków, lidlowe maja niby dopuszczalny prąd ładowania 480mA, mam ładowarkę bez regulacji i przy chyba 525 już pierdzą...
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: A akumulatorki AAA na ile ładować 300 czy 500mA ? Czy te 2 pozostałe tryby też się używa FastTest i ten kolejny do czego to rozładowanie/ ładowanie ? Sorry za pytania ale jak już kupiłem chce to wykorzystać maksymalnie .
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@126technics: jak Ci się nie spieszy, to włóż do ładowarki akumulatory, podłącz ładowarkę i zapomnij do momentu, gdy pojawi się END na ładowarce. Nie ma co kombinować z szybkością ładowania i zwiększaniem natężenia prądu.
  • Odpowiedz