Wpis z mikrobloga

Mireczki z #pcmasterrace najwyraźniej mój R9 290 wyzionął ducha, więc trzeba dokupić coś nowego. Trochę mnie cebula strzela, że aby kupić coś lepszego nowego trzeba wywalić przynajmniej 8 stówek, więc skoro mam inwestować to myślę o czymś porządniejszym. Co myślicie o czymś takim? Ujdzie, da się w cenie jakąś lepszą nówkę wyhaczyć? Patrząc po lokalnym rynku używek to trochę lipa więc te odpadają, a grafikę chciałbym mieć najlepiej już jutro ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Czy będzie jakiś problem z taką małą kartą graficzną w porównaniu do regularnych? CPU mam i5 3570k, będzie to w jakiś sposób ograniczało grafikę?
  • 6
@Hardporecorn Do tego CPU trochę mocna ta grafika. Ja mam i5 4670k i gtx 1070. CPU mi w miejscach procesorowych ogranicza fps w fhd. A rtx 2060 jest mocniejszy od gtx 1070. Imho najrozsadniej iść w gtx 1660 za około 1050 zl. To odpowiednik gtx 1060. Można iść w 1660 ti odpowiednik gtx 1070 za 1300 zł ale za niewiele więcej jest rtx 2060 odpowiednik 1080.
@Variv: Jest ten problem, że 1660 mnie nie urządza - wszystkie modele z tego co widzę, nie mają złącza DVI, które jest mi potrzebne, a bez tego to jeszcze zmiana monitora. A to dodatkowe koszty, to jedna sprawa. Dwa, jak już inwestować to chyba lepiej w coś co trochę potrzyma. CPU też pewnie będę za rok-dwa upgradował, więc wtedy raczej nie będzie to za mocna blokada. Właśnie RTX wygląda na coś,