Wpis z mikrobloga

Mam szlaban na wiedzmina3 od różowej... bo chce patrzeć jak gram :D wciągnęła się strasznie i sobie, można powiedzieć w coop przechodzimy teraz :D:D Wspólnie dyskutujemy na temat zadań, lore gry i postaci. Czytam na głos zadania na tablicy, obwieszczenia, książki. Oczywiście zgrzyty pojawiają się przy przebieraniu wieśka bo cytując,"Ja wiem, że te spodnie maja lepsze staty ale w tamtych Wiesiek miał lepszą dupkę". Widać, że się wciągnęła bo w trakcie gry jest milion pytań do. A wczoraj dostałem od niej niespodziankę w postaci repliki wiedźminowego medalionu :D od razu powiesiłem go na szyi. Wczoraj w trakcie gry złapała za łańcuszek i zaczęła trząść medalikiem robiąc mi immersję kiedy ten w grze też zaczął drgać :D No najlepsza kobieta pod słońcem. Dla niej to ja bym nawet 1500 kg betonu wniósł na 4 piętro #pdk

#wiedzmin3
  • 16
@tHoePs: Nie chce, czasem dostaje, zadanie w stylu dojedź z punktu a do punktu b ale mam wysoki poziom trudności (czyli krew pot i łzy) mówi, że woli oglądać bo to trochę jak film interaktywny. :) Natomiast wyraża ubolewanie, że Wiesiek nie jest w coopie bo mówi, że sama nie chce ale ze mną to ona by chętnie zwiedziła Velen :) Tak czy siak jest graczką i wspólnie trzaskamy prawie każdy
@Centuri0n: znasz jakieś fajne coopy splitscreen? Przeszliśmy z różową A Way Out, po której chciała mnie zabić (kto grał ten wie xD), Keep Talking and Nobody Explodes i graliśmy w Overcooked 2. Najfajniej jakaś przygodówka/akcja jak A Way Out. Ostatnio kupiłem Human Fall Flat, ale jakoś nie mieliśmy okazji coopa spróbować.
@Bielecki: Split-screen to jedynie gry serii Lego moge polecić, ale to tez nie do końca splitscreen, z coop na jednym ekranie to:
Świetna opowieść do rozegrania we dwójkę polecam.
Brothers: A Tale of Two Sons

Coop sieciowy to:
z uwagi na rozpierduchę mały nacisk na fabułę tzn coś tam jest ale gra skupia się głownie na gameplayu:
Strzelani z zombie-apokalipsą w tle:

Left4Dead
Left4Dead2

Tower Defense z widoku pierwszoosobowego, współpraca graczy.
@Bielecki: Unravel Two wydaje się też być dość przyjemną platformówką do zagrania w co-opie. Zarówno przez neta, jak i na jednym ekranie. Minus taki, że pierwsza część ma tylko tryb jednoosobowy.

No i oczywiście seria Trine (a przynajmniej pierwsza i druga część, w trzecią nie grałem ani nie oglądałem).

Zarówno Unravel, jak i Trine można sobie ograć za 15 ziko w Origin Access.