Wpis z mikrobloga

Chciałbym dla zajawki nauczyć się podstaw Photoshopa/corela, nie miałem wcześniej z tym styczności (nie licząc jednej lekcji informatyki poświęconej na gimpa w szkole 10 lat temu xD) i teraz pytanie. Czy korzystając z jakichś tutoriali, poradników na internecie i książek da się dojść do jakiegoś ogarniętego poziomu w użytkowaniu tych programów, czy lepiej iść na jakiś kurs czy coś w tym stylu? Nie mówię tu o zarabianiu na tym, po prostu nauczenie się czegoś nowego i złapaniu zajawki. #grafika #photoshop #informatyka
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@0bcyTyp: Więcej się nauczysz z tutoriali na YT niż na dowolnym kursie, choć tam można zadawać pytania. Corela olej, zainteresuj się Illustratorem. A tak w ogóle polecam Affinity Photo i Designer.
  • Odpowiedz
@0bcyTyp robię w PS jakieś 10 lat i nadal mimo że znam wszystkie narzędzia wiem jak ich używać jak nieraz widzę w jaki sposób wyjadacze łączą funkcje celem uzyskania danego efektu zawsze jestem pod mega wrażeniem i w życiu bym nie wpadł że tak można. Pska to sandbox z nieskończoną liczbą możliwości. Powodzienia ogarnij chociaż 10% jego funkcji
  • Odpowiedz