Wpis z mikrobloga

@gobi12 Podstawowe błędy zasługujące na potępienie...
Następnym razem pamiętaj, że yerby Guarani, Verde i Yaguara pijemy w tajemnicy. Lampa błyskowa aparatu oraz dzienne światło bardzo negatywnie wpływają na smak tych najwyższej jakości produktów ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@murinius: Wymienione yerby to najgorszy sort dostępny w Polsce. Susz kiepskiej jakości, w smaku bardzo słabo, trwałość też nijaka. Całość sprowadzana w workach i tutaj pakowana. Nie kupisz tych produktów w Ameryce Południowej, co już o czymś świadczy.
Ot yerba dla nowicjuszy. Hype na nią polega na tym, że jest szeroko dostępna, tania, no i taki początkujący jak wszędzie czyta jak to yerba jest wstrętna skuszony powyższym kupuje i zmusza
  • Odpowiedz
@Szanowny_Wykopek: dzięki za info. tak myślałem, że coś z nią nie tak, nawet po opakowaniu, ale myślałem że będzie lepsza jakościowo bo jest droższa niż te klasyczne typu amanda, pajarito, cbse.
co polecasz?
  • Odpowiedz
@murinius: Zależy czego szukasz. Wymieniając tylko marki: Amanda, Pajarito, Rosamonte, Cruz de Malta, Canarias, Kurupi, El Pajaro, Mate Green, Kraus, Pipore i tak można wybierać. Tutaj masz Jezusa recenzującego yerby jak coś. Gościu zna się na rzeczy, a i sporo materiałów już nakręcił, więc można się delikatnie zasugerować.
Ja generalnie staram się unikać tych trzech marek oraz supermarketowych wynalazków.
  • Odpowiedz