Wpis z mikrobloga

Przegrywowy pamiętnik

DZIEŃ 24 (22.02.2019)

Wpis 2 - Podsumowanie dnia

Zestresowałem się nieco na wieczór, a do tego wypiłem za dużo kawy, wiadomo, debil intelektualistą od razu nie zostanie. To moje drugie podejście do tego wpisu, pierwsza wersja to była jakaś tragedia, za dużo suchych danych zaś, też bez sensu, bo gdzie tu dusza i refleksja!? Spróbuję zebrać myśli, zobaczymy jak wyjdzie.

CO DZISIAJ

1. Japoński

Nad powtarzaniem znaczeń kanji będę musiał jeden dzień posiedzieć, bo przerobiłem 420, ale ostatnie 100 tak trochę mi się jednak miesza. Przy czym chyba mogę ruszyć z uczeniem się czytań, więc jakiś tam progres będzie. Przejrzałem sobie też książkę do gramatyki, co prawda jest nieco dziwna, bo więcej w niej słownika ze zwrotami niż normalnego opisu gramatycznego, ale zobaczymy jak wyjdzie. Jakoś sobie ogarnę osobne wpisy z książkami i materiałami z jakich korzystam, dotyczących nie tylko języka japońskiego.

2. Pogramowanie/tworzenie gier.

Mam podręczniki do C++ i Unity, przy czym ten drugi nie do końca budzi moje zaufanie, ale nie zaszkodzi sprawdzić.Rozdziały są podzielone na mniejsze sekcje, więc będę mógł sobie powoli to wszystko przerabiać. Znalazłem też całkiem niezły tutorial do RPG Makera MV, ale to też sobie umieszczę w osobnym wpisie.

CO JUTRO (oczywiście to nie wszystko, na razie tak luźno sobie wypisuję na ten moment)

1. Motywacja do ograniczania czasu spędzanego przed komputerem.

Chcę sobie jutro wybrać jakieś aktywności niezwiązane z komputerem, poczytam sobie coś, pogram, albo zastanowię się jak spędzać czas poza domem w sposób nieco bardziej kreatywny. Fajnie by było się jutro na coś zdecydować i dodać odpowiednie wpisy.

2. Mirko

Trochę związane z powyższym, dzisiaj już nie mam na to siły, chcę uporządkować sobie swoje tagi i pomyśleć jakie nowe mogłyby pomóc mi w wychodzeniu z przegrywu. Określić sobie listę i zastanowić się jak często mógłbym sobie pisać na poszczególnych. Chcę sobie wyrobić w ten sposób systematyczność.

3. Poszukiwanie pracy

CV niby mam ogarnięte, ale trochę poprawek jeszcze potrzebuje, a poza tym muszę sobie przygotować pewne takie coś na przyszły tydzień. Bo mam lekką fobię na punkcie szukania pracy i jak jej nie przełamię to postępów nie zrobię, wiec się do tego przygotuję i niech bogowie mają mnie w opiece.

#przegryw #depresja #nerwica #wychodzimyzprzegrywu #nerwicowypamietnik
  • 2
@majkel88: Na razie i tak nie wiem dokładnie co robię jeszcze, więc chwilę to pewnie potrwa xD Jeżeli mi się uda to na pewno i tak tutaj zostanę, za bardzo Wasz wszystkich lubię. Dzięki za wsparcie, a w normików rzucam kasztanem.