Kolejna część różnych alternatywnych teorii pochodzących z channelingów. Poprzednia.
Info: W poprzednim wpisie źle wstawił się link i należy uważać przy przechodzeniu do poprzedniej części. Należy kliknąć dokładnie w tekst "Poprzednia", a nie w link przyległy.
:::::::::: 492. Istnieją istoty, zamieszkujące inne światy, które urządzają sobie polowania na ludzi, tak jak ludzie urządzają sobie polowania na zwierzęta.
Polowania odbywają się na poziomie astralnym (poziom tuż nad materialnym), a zdobyczą jest nie ciało fizyczne, lecz ciało tzw. subtelne. Niemniej jednak ciało subtelne ma wpływ na ciało i umysł fizyczny. Po staniu się ofiarą człowiek odczuwa depresje, nerwicę, brak radości życia, myśli samobójcze itp. Takie symptomy wynikają z niskiego poziomu energii życiowej, którą żywią się te istoty. Tak jak my ludzie, aby przetrwać w fizycznym ciele, żywimy się energią kalorii pochodzącą z mięsa zwierząt, tak te istoty żywią się cudzą subtelną esencją życiową. Tutaj wstawiam link do channelingu od jednej z takich istot, która upolowała sobie pewną kobietę, która zgłosiła się z problemami emocjonalnymi na sesję channelingowo terapeutyczną. https://youtu.be/JyfFLwhNDQ8?t=1802 (czas ustawiony). Takich przypadków jak ta kobieta jest mnóstwo.
:::::::::: 493. Człowiek o parapsychicznych zdolnościach ma większe możliwości bezpośredniej ingerencji w umysł drugiego człowieka niż demony i obcy.
Może nam się wydawać, że potężne demony i obcy mogą wszystko. Tymczasem, o ile mogą mieć rozwiniętą świadomość o tyle ich umysły są na tyle odmienne od naszych ludzkich, że ich możliwości bezpośredniej ingerencji w naszą strukturę umysłową są ograniczone. Ich ingerencje mogą mieć wymiar subtelny, wręcz niezauważalny, mogą wpływać na nasze tzw. ciała astralne. Zaś ludzie o umiejętnościach parapsychicznych mogą bezpośrednio i dotkliwie wpływać na umysł drugiego człowieka, również na znaczną odległość.
Istnieją siły z "ciemnego rządu" które specjalizują się w tzw. mind control. Trenują mentalnych żołnierzy posiadających wysokie umiejętności parapsychiczne. Prawdopodobnie jest to powiązane z oficjalnym MK ULTRA. Tutaj jeden z lepszych przykładów ingerencji jednego z żołnierzy z ciemnego rządu na osobę poddaną hipnozie (od 25 minuty): https://youtu.be/YcNYtG38Tl4?t=25m00s Cała sesja jest poświęcona kobiecie, która ulegała powolnej agonii psychicznej przez ingerencje ludzi zajmujących się "mind control". Co ważne, w tym channelingu wyszła ciekawa konkluzja tego dlaczego akurat ją spotkał taki los. Tak jak pisałem wielokrotnie ZAWSZE musi zajść jakiś rezonans. Negatywne siły nie mogą ingerować w kogoś według swojego widzimisie.
Tak więc, o ile zabawa w satanizm (co jest według mnie już głupotą) może mieć konsekwencje subtelne, o tyle astralna konfrontacja z ludźmi o wysokich mentalnie umiejętnościach i nieprzychylnie do nas nastawionych może skończyć się całkowita utratą umysłu, zapaścią, szaleństwem, samobójstwem itp. (!)To jest tylko mój wniosek na podstawie tego co widziałem w channelingach.
@esci: Odruchowo usunąłem twój komentarz sorka. Czy wierzę? Ja tu tylko sieję reptiliańską propagandę.
Tak poza tym, z ciekawości spytam. Czy wiesz w ogóle jak dokładnie działa mechanizm channelingu, czy jedynie postrzegasz to jako człowieka z zamkniętymi oczami wygadującego dziwne rzeczy?
@damianooo5: hej probowales oobe? Mam dobra ksiazke na ten temat, bardzo przyjemna. Oprocz tego artykuly misstyka Robert Bruce mozna znalezc na chomikuj.
@maze: próbowałem. Jednak nie praktykuję ponieważ wychodzi mi jedynie w metodzie 4 godziny snu i 30min pobudki co bywa problematyczne. Bardziej skupiam się nad stworzeniem większego połączenia między "nadświadomością" a świadomością. Czyli innymi słowy rozwój intuicji. Wtedy nie tylko odkrywasz ciekawe rzeczy, ale i zdobywasz umiejętności które realnie przekładają się na życie realne.
@damianooo5: no to w takim wypadku medytacja, praca nad cialem energettcznym, ew praca nad czakrami? Intuicja najlepiej wychodzi w polaczeniu z inwokacja roznych pomocnych bytow i upewnienie sie ze te niechciane nie maja wstepu
@maze: 4 godziny snu, po czym wybudzasz się na 30 minut starając się jak najbardziej rozjaśnić umysł, po czym kładziesz się z powrotem. Dzięki takiej metodzie ciało wciąż jest w fazie wypoczynku/snu, ale umysł(wyobraźnia) już się wybudził. W takiej kombinacji łatwo wejść w stan OOBE/LD.
Mam do Ciebie pytanie. Oglądam te sesje Calogero Grifasi (zmieniły one mój wcześniej błędny pogląd na channelingi i hipnozę regresyjną) i wygląda na to, że hipnoza jest bardzo dobrym sposobem na identyfikację przyczyn różnych naszych problemów – oczywiście pamiętając, że w jej trakcie pojawiają się różne zniekształcenia albo jak to mówi Calogero tylko niewielki procent jest rzeczywiście precyzyjny – niemniej, podczas tych sesji fajnie wychodzi, dlaczego ktoś ma jakiś problem albo czy ma jakieś implanty, gdzie one są, czemu służą, kto je podłączył, czy są jakieś kontrole nałożone itp.
I teraz moje pytanie, czy wiesz może, czy sami (bez pomocy osoby hipnotyzującej ani w ogóle nikogo wokół) jesteśmy w stanie zadziałać w podobny sposób, nie wiem – autohipnozą, medytacją, żeby ustalić naszą energetyczną/subtelną sytuację i dlaczego do niej doszło? Podobno samą naszą wolą jesteśmy w stanie anulować wszelkie wcześniej wydane zgody na ingerencje i oczyścić się (z grubsza?), ale czy da się właśnie posłużyć jakimś "narzędziem diagnostycznym" samodzielnie? Może znasz jakieś wartościowe źródła na
@DantheriEmerro: Oczywiście możemy własną pracą nad sobą rozwiązywać swoje problemy, które mają swoje źródło na poziomie eterycznym. Za wszystkim stoi jakich psychologiczny mechanizm. Hipnoza po prostu pozwala na zajrzenie w najgłębsze zakamarki naszego umysłu. W hipnozie możemy rozpracować mechanizmy których rozpracowanie na jawie może zająć nawet lata. Zaznaczam, że nie jestem ekspertem od hipnoz.
Autorski tag #alternatywneteorie
Kolejna część różnych alternatywnych teorii pochodzących z channelingów. Poprzednia.
Info: W poprzednim wpisie źle wstawił się link i należy uważać przy przechodzeniu do poprzedniej części. Należy kliknąć dokładnie w tekst "Poprzednia", a nie w link przyległy.
-----------------------------------------------------
Przypis:
< Jakie informacje zamieszczam w tagu.
< Z jakich channelingów spisuję informacje, oraz jak oceniam ich autentyczność.
-----------------------------------------------------
A więc:
:::::::::: 492. Istnieją istoty, zamieszkujące inne światy, które urządzają sobie polowania na ludzi, tak jak ludzie urządzają sobie polowania na zwierzęta.
Polowania odbywają się na poziomie astralnym (poziom tuż nad materialnym), a zdobyczą jest nie ciało fizyczne, lecz ciało tzw. subtelne. Niemniej jednak ciało subtelne ma wpływ na ciało i umysł fizyczny. Po staniu się ofiarą człowiek odczuwa depresje, nerwicę, brak radości życia, myśli samobójcze itp. Takie symptomy wynikają z niskiego poziomu energii życiowej, którą żywią się te istoty. Tak jak my ludzie, aby przetrwać w fizycznym ciele, żywimy się energią kalorii pochodzącą z mięsa zwierząt, tak te istoty żywią się cudzą subtelną esencją życiową.
Tutaj wstawiam link do channelingu od jednej z takich istot, która upolowała sobie pewną kobietę, która zgłosiła się z problemami emocjonalnymi na sesję channelingowo terapeutyczną. https://youtu.be/JyfFLwhNDQ8?t=1802 (czas ustawiony). Takich przypadków jak ta kobieta jest mnóstwo.
:::::::::: 493. Człowiek o parapsychicznych zdolnościach ma większe możliwości bezpośredniej ingerencji w umysł drugiego człowieka niż demony i obcy.
Może nam się wydawać, że potężne demony i obcy mogą wszystko. Tymczasem, o ile mogą mieć rozwiniętą świadomość o tyle ich umysły są na tyle odmienne od naszych ludzkich, że ich możliwości bezpośredniej ingerencji w naszą strukturę umysłową są ograniczone. Ich ingerencje mogą mieć wymiar subtelny, wręcz niezauważalny, mogą wpływać na nasze tzw. ciała astralne.
Zaś ludzie o umiejętnościach parapsychicznych mogą bezpośrednio i dotkliwie wpływać na umysł drugiego człowieka, również na znaczną odległość.
Istnieją siły z "ciemnego rządu" które specjalizują się w tzw. mind control. Trenują mentalnych żołnierzy posiadających wysokie umiejętności parapsychiczne. Prawdopodobnie jest to powiązane z oficjalnym MK ULTRA.
Tutaj jeden z lepszych przykładów ingerencji jednego z żołnierzy z ciemnego rządu na osobę poddaną hipnozie (od 25 minuty): https://youtu.be/YcNYtG38Tl4?t=25m00s
Cała sesja jest poświęcona kobiecie, która ulegała powolnej agonii psychicznej przez ingerencje ludzi zajmujących się "mind control".
Co ważne, w tym channelingu wyszła ciekawa konkluzja tego dlaczego akurat ją spotkał taki los. Tak jak pisałem wielokrotnie ZAWSZE musi zajść jakiś rezonans. Negatywne siły nie mogą ingerować w kogoś według swojego widzimisie.
Tak więc, o ile zabawa w satanizm (co jest według mnie już głupotą) może mieć konsekwencje subtelne, o tyle astralna konfrontacja z ludźmi o wysokich mentalnie umiejętnościach i nieprzychylnie do nas nastawionych może skończyć się całkowita utratą umysłu, zapaścią, szaleństwem, samobójstwem itp. (!)To jest tylko mój wniosek na podstawie tego co widziałem w channelingach.
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
@esci: Odruchowo usunąłem twój komentarz sorka.
Czy wierzę? Ja tu tylko sieję reptiliańską propagandę.
Tak poza tym, z ciekawości spytam. Czy wiesz w ogóle jak dokładnie działa mechanizm channelingu, czy jedynie postrzegasz to jako człowieka z zamkniętymi oczami wygadującego dziwne rzeczy?
PS: Szybko odpisałeś, a w między czasie zmieniłem treść poprzedniego komentarza.
Bardziej skupiam się nad stworzeniem większego połączenia między "nadświadomością" a świadomością. Czyli innymi słowy rozwój intuicji. Wtedy nie tylko odkrywasz ciekawe rzeczy, ale i zdobywasz umiejętności które realnie przekładają się na życie realne.
Ta książka to autora Robert Monroe? :)
@maze: 4 godziny snu, po czym wybudzasz się na 30 minut starając się jak najbardziej rozjaśnić umysł, po czym kładziesz się z powrotem. Dzięki takiej metodzie ciało wciąż jest w fazie wypoczynku/snu, ale umysł(wyobraźnia) już się wybudził. W takiej kombinacji łatwo wejść w stan OOBE/LD.
Mam do Ciebie pytanie. Oglądam te sesje Calogero Grifasi (zmieniły one mój wcześniej błędny pogląd na channelingi i hipnozę regresyjną) i wygląda na to, że hipnoza jest bardzo dobrym sposobem na identyfikację przyczyn różnych naszych problemów – oczywiście pamiętając, że w jej trakcie pojawiają się różne zniekształcenia albo jak to mówi Calogero tylko niewielki procent jest rzeczywiście precyzyjny – niemniej, podczas tych sesji fajnie wychodzi, dlaczego ktoś ma jakiś problem albo czy ma jakieś implanty, gdzie one są, czemu służą, kto je podłączył, czy są jakieś kontrole nałożone itp.
I teraz moje pytanie, czy wiesz może, czy sami (bez pomocy osoby hipnotyzującej ani w ogóle nikogo wokół) jesteśmy w stanie zadziałać w podobny sposób, nie wiem – autohipnozą, medytacją, żeby ustalić naszą energetyczną/subtelną sytuację i dlaczego do niej doszło?
Podobno samą naszą wolą jesteśmy w stanie anulować wszelkie wcześniej wydane zgody na ingerencje i oczyścić się (z grubsza?), ale czy da się właśnie posłużyć jakimś "narzędziem diagnostycznym" samodzielnie? Może znasz jakieś wartościowe źródła na
Zaznaczam, że nie jestem ekspertem od hipnoz.
Komentarz usunięty przez autora