Wpis z mikrobloga

@this: Sprawdź czy antena a konkretnie złączka SMA nie dotyka bezpośrednio ramy (zakładam, że piszemy o dronie). Jeśli dotyka to zaizoluj. Sprawdź też vTx na niższej mocy - może po prostu się przegrzewa na tych 800mW. Upewnij się, że masz zgodne ze sobą anteny w goglach i vTx (obie RHCP lub LHCP), ręcznie ustaw kanał w goglach - czasem auto scan nie do końca trafia na właściwy. Na razie tyle mi
  • Odpowiedz
@TechBoss-pl: Od samego podłączenia zasilania pojawiają się te pasy. Zmniejszyłem też moc na 200mW, nic nie pomogło. Zaizolowałem tez złącze anteny, również bez skutku. Jak włączam nadajnik to pojawiają się jeszcze większe zakłócenia a jak doda się gazu to już prawie nic nie widać.
  • Odpowiedz
@this powodów może być dużo. Mogą np. esc być bardzo "noisy" spróbuj podłączyć minimum czyli kamerę + vtx i zasilić to z lipo i zobaczyć czy na pewno wszytko jest w porządku z nimi. Vtx ma 5V out do kamery więc możesz ominąć wszelkie FC regulatory itp. Później podłącz do FC (jak wszytko będzie ok) tylko nie montuj anteny w ramie (wykluczmy tu jakieś zakłócenia od carbonu) i zastosuj kondensator na padach
  • Odpowiedz
Ja ostatnio miałem tak że pasy pojawiały się bez względu na to co zrobiłem, okazało się że monitor na którym odtwarzam był problemem a nie quad więc tu jeżeli możesz to też sprawdź inne źródło odbioru
  • Odpowiedz
@TechBoss-pl: Poradziłem sobie z zakłóceniami. Przylutowałem kondensator przy padach baterii a przed vtx dodałem filtr zakłóceń. Zauważyłem też, że na vtx jest napisane zasilanie 7-24V a przylutowany był do FC, który dawał 5V więc może to też ma coś wspólnego? W każdym razie szumu i pasów już nie ma natomiast na górze ekranu jest mały fragment "zaciętego obrazu". Masz na to jakiś patent?
t.....s - @TechBoss-pl: Poradziłem sobie z zakłóceniami. Przylutowałem kondensator pr...

źródło: comment_SvrQxxLDpOPFHdBI25W7HWTlMWIt0jIW.jpg

Pobierz
  • Odpowiedz