Wpis z mikrobloga

Mirko pomóż

Bateria w moim telefonie xiaomi laduje sie potwornie wolno od trzech dni.
Wcześniej ładował się do pełna w jakieś 3 godziny, teraz przez całą noc naładuje się ledwo 30-40%.

Sprawdzałam na dwóch różnych kablach/ladowarkach których do tej pory używałam zamiennie od kilku miesięcy. Odtworzenie ustawień fabrycznych też nic nie poprawilo.

Czy ten problem to wynik zepsutego telefonu czy zuzytej baterii?

#xiaomi #gsm #naprawatelefonu #naprawaelektroniki #smartfon
  • 18
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@gabra: wyczyść port wykałaczką, i wypróbuj ładowanie wyłączonego telefonu, jeśli wszystkie kable których używałaś nie są nowe to kup jakiś najtańszy z Pepco/dealz za Piątaka (1A minimum przez nie przechodzi) i sprawdź czy nie ma różnicy
@gabra: gdyby GPS byl wlaczony (i wifi rowniez) mialabys takie niebieskie kolumny jak przy "wybudzony" i "ekran wlaczony".

Patrzac na ten wykres, zeszlo ci ~30% baterii przez 11 godzin, telefon byl mocniej uzywany na poczatku, widac jak bateria z 9x% zjezdza do okolo 78% i potem juz bardzo powoli zjezdza do 70%.
Nie wyglada mi to na zajechana baterie.

Jesli nadal masz problemy z ladowaniem i dzieje sie tak na kilku
@PurpleHaze: To by się zgadzało, na początku klikałam coś na telefonie więc miał prawo pobrać więcej baterii.
Problemy z ładowaniem są nadal. Przez ostatnie 1.5 godziny podładował się o 1%.
Hmm podłączyłam pod lapka i już nic nie rozumiem. Pliki zgrywają się szybko, komp się nie dławi podczas przeglądania zdjęć które są na telefonie a bateria ładuje się w normalnym tempie, czyli obecnie szybciej ładuje się pod komputerem niż w tradycyjnym