Wpis z mikrobloga

#lego #legotechnic

Zastanawiam się nad pierwszym zestawem Lego, bo chciałbym coś poskładać.

Co myślicie o 42055, 42069 i 42082?

Ktory z nich będzie najlepszy na początek?
Jakieś rady dotyczące kupna? Gdzie będzie najtaniej?
  • 13
@frugo90: bierz dźwig, jest przeogromny i wszystkim sterujesz mechanicznie. Inżynierski majstersztyk (ʘʘ)

@paluszer: jakie części są tu ruchome? Zaczynam się zastanawiać co sobie kupić na następnie półrocze i ta kopara wydawała mi się spoko, ale widzę że @promoklocki mówi że nie zachwyca :/
@Fasol88: obrot wieży, napęd przód tył, obrót koła łopatkowego równocześnie z ruchem taśmociągu górnego i dolnego, wszystko napędzane jednym silnikiem XL, wbrew innym opiniom u mnie wszystko chodzi gładko, bez żadnych problemów i zacięć
@frugo90: 42069 to bardzo fajny zestaw!

Po pierwsze cena i ilość elementów. Ja kupiłem na Amazon za nie całe 400 pln.
Po drugie 2 w 1 i oba modele są bardzo ok.
Po trzecie te nie po numerowane woreczki (btw. na które tak wiele osób narzeka) - jak to wszytsko rozłożysz na stole to ci kopara opadnie, ale przez to jest jeszcze większy fun. Ostatnio składałem Porsche #42056 i teraz żałuję,
@frugo90 PF fajna rzecz - mam śmigłowiec 42052 - silnik tam napędza śmigła i wyciągarke. Młody zachwycony, ale mnie nie do końca cieszy dlatego poluje na holownik żeby móc zdalnie sterować modelem. Dla mnie takie połączenie LEGO i zdalne sterowanie to mega fun. Ostatecznie pytałeś o model na start i podtrzymuje moją opinię. 42069 to świetny zestaw na początek w stosunku cena/ilość klocków :) i produkt końcowy. Tak na koniec dorzucę, że
satox007 - @frugo90 PF fajna rzecz - mam śmigłowiec 42052 - silnik tam napędza śmigła...

źródło: comment_uFC4P8rCatBCfGfo2edpBDIcxPIt9Srg.jpg

Pobierz
@paluszer teraz dopiero czytam, że 42098 to będzie duży set 2.5k klocków :D
"The Car Transporter (42098) is interesting since Zusammengebaut describes it as  2 builds in 1, with one build as the same size as that of the Chevrolet Corvette ZR1 (42093),  and another for the Car Transporter itself. This set is second to the largest of the four sets coming in at 2,493 pieces."