Wpis z mikrobloga

@gumis112211: piłeś kiedykolwiek kwas chlebowy? Smakuje podobnie, mniej kwaśny, a może bardziej palony. W każdym razie takie dostępne w sklepach kwasy i podpiwki wszystkie są cholernie słodkie, bo dużo cukru dodają na koniec niestety. Porównałbym podpiwek do koli z chlebowym zacięciem, albo właśnie do czegoś pomiędzy kolą a karmi. Pij schłodzony.
  • Odpowiedz
  • 0
@jtank ok, dzięki. Nie piłem nigdy kwasu chlebowego.

Robił ktoś ten co dodałem zdjęcie? Zastanawiam się czy będzie bezpiecznie dodać cukier i zakapslowac w butelce, czy lepiej w plastik jednak
  • Odpowiedz
@gumis112211: może zostaw jeszcze na jakieś dwa dni? Gdzieś na necie widziałem też sugestię dodania soku z cytryny. Ale najepiej byłoby polubieć smak wody z kałuży ( ͡° ͜ʖ ͡°) Narobiłeś mi smaka, może sam sobie coś ukręcę mimo że zima.
  • Odpowiedz
@gumis112211: nope. Ale serio, zostaw na kilka dni jeszcze zwłaszcza jak mówisz "woda z kałuży Z CUKREM", drożdże powinny przejeść ten cukier i nadać inny smak. W ogóle naprostowało ci butelkę i pieni się?
  • Odpowiedz