@gumis112211: piłeś kiedykolwiek kwas chlebowy? Smakuje podobnie, mniej kwaśny, a może bardziej palony. W każdym razie takie dostępne w sklepach kwasy i podpiwki wszystkie są cholernie słodkie, bo dużo cukru dodają na koniec niestety. Porównałbym podpiwek do koli z chlebowym zacięciem, albo właśnie do czegoś pomiędzy kolą a karmi. Pij schłodzony.
@gumis112211: wg mnie plastik, w szklanej butelce niebezpiecznie. Jakbym na upartego chciał w szklanych butelkach to wolałbym poczekać aż przefermentuje w plastikowej butelce i dopiero przelał.
@Logan00 @Daleth2202 @jtank właśnie były testy organoleptyczne. Smakuje.. Dziwnie. Trochę jakby wsypać cukru do kałuży i paść w nią ryjem. Taka ziemię czuć w smaku
@gumis112211: może zostaw jeszcze na jakieś dwa dni? Gdzieś na necie widziałem też sugestię dodania soku z cytryny. Ale najepiej byłoby polubieć smak wody z kałuży ( ͡°͜ʖ͡°) Narobiłeś mi smaka, może sam sobie coś ukręcę mimo że zima.
@gumis112211: nope. Ale serio, zostaw na kilka dni jeszcze zwłaszcza jak mówisz "woda z kałuży Z CUKREM", drożdże powinny przejeść ten cukier i nadać inny smak. W ogóle naprostowało ci butelkę i pieni się?
Trochę jak #piwo ?
źródło: comment_EYuHukzoNRjkr2mJbFJuMQaLeOo2svCC.jpg
PobierzRobił ktoś ten co dodałem zdjęcie? Zastanawiam się czy będzie bezpiecznie dodać cukier i zakapslowac w butelce, czy lepiej w plastik jednak
@Daleth2202
@jtank właśnie były testy organoleptyczne. Smakuje.. Dziwnie. Trochę jakby wsypać cukru do kałuży i paść w nią ryjem. Taka ziemię czuć w smaku
To żeby było lepiej opisane to jak woda z kałuży z cukrem