Aktywne Wpisy

xfre +164
Szukam asystentki dyrektora*
Wymagania: normalne bez wymysłów znajomość ms 365, innych systemów można nauczyć się ciągu dwóch dni. Warunek znajomość języka angielskiego biegle, mile widziany francuski komunikatywny.
Kasa 8000-10000 brutto na UoP.
No nie zgadniecie jaki chłam zgłasza się 😂🤣
Moda na cv bez zdjęć rozwala mnie.
Przykład: zakolczykowana japa, wytatuowany ryj, włosy w kolorze tęczy...
Ludzie zapanujcie nad swoim wyglądem, bo potem nie da się na was patrzeć 🤡
*facet odpada,
Wymagania: normalne bez wymysłów znajomość ms 365, innych systemów można nauczyć się ciągu dwóch dni. Warunek znajomość języka angielskiego biegle, mile widziany francuski komunikatywny.
Kasa 8000-10000 brutto na UoP.
No nie zgadniecie jaki chłam zgłasza się 😂🤣
Moda na cv bez zdjęć rozwala mnie.
Przykład: zakolczykowana japa, wytatuowany ryj, włosy w kolorze tęczy...
Ludzie zapanujcie nad swoim wyglądem, bo potem nie da się na was patrzeć 🤡
*facet odpada,
Sl_w_k_1 +9
Mam syna z którym przez ostatnie 5 lat wakacje spędzaliśmy baaardzi aktywnie. W ramach wyjazdu uczestniczyliśmy zawsze w zawodach sportowych.
Na zasadzie rano start, godzina może dwie i potem wolne.
Odkąd pamiętam nie był szczęśliwy z tego powodu.
Teraz po raz pierwszy w życiu jesteśmy na wakacjach alliclusive.
Nic nie robimy, śpimy, jemy i leżymy.
Też nie jest zadowolony.
Jak można pomóc komuś kto cały czas widzi w połowie pustą szklankę?
#
Na zasadzie rano start, godzina może dwie i potem wolne.
Odkąd pamiętam nie był szczęśliwy z tego powodu.
Teraz po raz pierwszy w życiu jesteśmy na wakacjach alliclusive.
Nic nie robimy, śpimy, jemy i leżymy.
Też nie jest zadowolony.
Jak można pomóc komuś kto cały czas widzi w połowie pustą szklankę?
#

#niepopularnaopinia?
#linux #windows #komputery
No i corel indesign itp.
Komentarz usunięty przez autora
@carlo497: to prawda. u mnie w szkole nie dość, że wszędzie gdzie Linux nie jest akurat konieczny działa Windows, to zdarzały mi się sytuacje kiedy nauczyciele kazali użyć MS Visio, bo w końcu dają nam za darmo (Microsoft Imagine). w innej szkole słyszałem o używaniu Visual Studio zawsze przy programowaniu. na Mastodonie ktoś pisał o zmuszaniu do używania
@Krysztal: ja mam zupełnie odwrotne doświadczenia na Mincie/Ubuntu. w większości przypadków wystarczy wpisać jedną komendę i już mam co chcę. czasami muszę dodać repozytorium do APT i działa. za to na Windowsie instalacja czegokolwiek jest kompletnie nieustandaryzowana, musisz szukać po internecie instalatorów .exe czy tam
to jest relatywne
używam linuxa od dawna i dla mnie to linux jest bardziej intuicyjny
to już jest sianie nieprawdy po
@login-jest-zajety: myślę że nie powinniśmy tego porównywać do Maców, gdzie wymagane jest kupienie sprzętu od Apple. jeśli już, to do Hackintosha, którego instalacja nie jest taka prosta, nie
Niestety, ale Linux przez to
@Czarna_Eminencja: lol podobno daje radę przez Wine: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=version&iId=36323
Corel jakiś starszy może odpalić: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?sClass=application&iId=440
Adobe CS6 działają z paroma bugami, najnowsze CC też da się uruchomić: https://appdb.winehq.org/objectManager.php?iId=755&sClass=application
fork Wine jest już nawet wbudowany w Linuxowego Steama.
ale trzeba przyznać, że to nie będzie pełna wydajność pozbawiona błędów.
Komentarz usunięty przez autora
Reszta programow supie bledami corel x5 , ps cs4 i design cs6 wiec nie takie swieżynki.
Niestety