Aktywne Wpisy
peter1616 +7
https://youtu.be/aTqlwViPUWo?t=343
Łaszczyk tylko przez msc trenował parter. Trochę kompromitacja dla ferrariego, który podobno jest parterowcem, że po tylu latach treningów przegrał z typem co pochodził msc na treningi w płaszczyźnie parterowej.
#famemma
Łaszczyk tylko przez msc trenował parter. Trochę kompromitacja dla ferrariego, który podobno jest parterowcem, że po tylu latach treningów przegrał z typem co pochodził msc na treningi w płaszczyźnie parterowej.
#famemma

#famemma bawi mnie to spuszczanie się nad boxdelem, że schudł 10 kg. Przy takiej wadze 10 kg to się gubi tygodniowo bez większych problemów.

Chciałbym mieć ok 20 parametrów które mogą ulec zmianie, konfigurowalnych w jednym miejscu w kodzie.
Tak, żeby dostęp był do nich w różnych plikach / klasach.
Jest jakiś lepszy sposób niż macro w pliku z mainem (#define kazdyParametr wartosc)? Jaki (cpp98)?
#cpp #naukaprogramowania
2) Klasa z domyslnymi polami i globalna instancja tej klasy, badz przekazywanie instancji jako parametr
3) Sigleton
4) Builder pattern
Wszystko zalezy od tego co chcesz osiagnac. Czy wszystkie parametry sa znane podczas kompilacji czy tez nie. Czy raz skonfigurowane nie bedzie sie zmieniac czy tez nie.
Jeżeli będziesz chciał je przenieść jako zewnętrzne pliki konfiguracyjne to pozostaje ci Singleton.
Padło na nagłówkowy z constami. Dziękuję Wam bardzo :)
W sumie nigdy nie używałem singletona, ani za bardzo nie wiedziałem na czym polega. Przy okazji nauczyłem się czegoś niespodziewanego z wzorców projektowych.