Wpis z mikrobloga

#stolarstwo #narzedzia chce sobie kupic pile stolowa glownie do uzytytku domowego, do robienia prostych mebli czy konstrukcji drewnianych typu jakas ruska bania albo taras~ rozwazalem zakup #bosch gts 10 xc albo wersji J ale poogldalem filmik na yt w ktorym gosc sie delikatnie czepia precyzji urzadzenia. i tu moje pytanko, wystarczy do takich celow czy moze lepiej dolozyc i kupic np #festool CS 50? uzytkowal ktos ktores z tych maszyn ? jak opinie?
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@martwa_religia: nie używam bardzo intensywnie. Łóżko czy stół zrobiłem, jakieś inne rzeczy ogrodowe. Zatarło sie raz łożysko, ale była jeszcze na gwarancji.
Ze zdjęć powiedziałbym, że Bosch ma lepszą szynę na płotek (nie wiem czy to dobra polska nazwa). Makita ma w standardzie rozsuwane stoliki z boków, więc możesz ciąć większe rzeczy. Bosch chyba nie, ale nie jestem pewien.
Z ogólnych uwag to tego typu pilarki średnio nadają się do
  • Odpowiedz
@martwa_religia: bo nie na wszystkich zdjeciach w sieci byly widoczne. Myślałem, że to opcja. Zerknij na wymiary. Makita wydaje mi się większa jesli chodzi o stół. I głebokość cięcia się różni na korzyść makity. Bosch (sądząc po cenie) będzie lepiej wykonany.
  • Odpowiedz