Wpis z mikrobloga

Trochę duże brzegi, ale wyszło dużo lepiej niż te kilka ostatnich razy. Spróbuję jeszcze dorwać mąkę 00 i pomidory sanmarzano, żeby zobaczyć czy to zrobi mi jakąś różnicę.

Tym razem dałem odrobinę więcej wody do ciasta ( z 10/20gram, więc znikoma różnica ) i sos wyszedł mi bardziej wodnisty - może ta sumaryczna woda sprawiła, że ciasto nie było takie chrupkie u góry?

Ale też kilka razy złożyłem ciasto, aby mieć górę ładnie napiętą - może to coś zmieniło. Bo w sumie wciąż ciężko mi wyrabianie ciasta idzie, na filmikach ludziom jakoś tak... Eh.

#pizza #bojowkapizzy

anonim1133 - Trochę duże brzegi, ale wyszło dużo lepiej niż te kilka ostatnich razy. ...

źródło: comment_71Zvi8UOSVu3n5IkD9W6Ei8u8c4LsT17.jpg

Pobierz
  • 3
  • Odpowiedz