Wpis z mikrobloga

Halo! @Sierzant_Bagieta sprawa jest:) legalna MJ jest juz dostępna, recepte sie oczywiście zostawia w aptece. Jak to bedzie wygladalo jak mnie Twoi koledzy zlapia z legalna MJ? Jak weryfikuja, ze jednak nie jestem strasznym kryminalista tylko pacjentem? Mieliscie jakies szkolenie w tej kwestii? Cokolwiek? Bardzo licze na merytoryczna odpowiedz Mirku;)
  • 26
@DonBores: Pytałem już wykopowych policjantów o legalna mj bez thc która można dostać w sklepach. 48h, przeszukanie domu i jeszcze są z tego dumni ( ͡° ͜ʖ ͡°) Ich zdaniem jest dużo większą szansa na to, że masz nielegalna trudno dostępna marihuanę niż taka że sklepu więc sam widzisz jak oceniają skuteczność swojej pracy ;) Po wszystkim ofc Cię wypuszcza. Chory kraj.
@YoshiTurboMaster ale mi chodzi o legalna Z thc:) ta z apteki xD
@Sierzant_Bagieta czyli wsytarczy ze bede mial powiedzmy paragon? A jak sobie np wloze inny susz do tego "oficjalnego" pudelka? Nie jestescie przeciez w stanie tego zweryfikowac co to za odmiana w srodku lezy bez specjalistycznych badan w labo
@Sierzant_Bagieta: To jest smutne. Wchodzę do sklepu kupuje w pełni legalny susz od którego place podatek, siadam na ławce żeby sobie zapalić i za chwilę leżę na ziemi jak przestępca, rodzina ma gwarantowane wrażenia z przeszukania domu a ja 24h na dołku. Po wszystkim nie usłyszę pewnie nawet przepraszam. W ten sposób zdobędziecie szacunek i zaufanie ( ͡° ͜ʖ ͡°) Może jednak warto najpierw poczekać na wyniki
@YoshiTurboMaster to nie wina policji akurat, po prostu robia swoja robotę. Trzy razy juz mnie lapali i nie mam zalu do zadnego z bagietmajstrow:/ w czwartek mam lekarza umowionego, jak uda mi sie dostac recepte to ide od razu na komende jeszcze dopytac :)
@DonBores: Ich robota? Mam przy sobie oryginalne opakowanie i rachunek więc powinni dać mi spokój. Równie dobrze można zatrzymywać każdego na ulicy i aresztować pod pretekstem tego, że pół roku temu skradziono takie ubranie jak masz na sobie więc teraz przeszukamy Ci chatę czy nie ma czegoś jeszcze z kradzieży. Potem Cię wypuszcza bo hehe, to jednak nie to ubranie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@DonBores: @Sierzant_Bagieta:
Procedura będzie standardowa na okoliczności, w których policjant nie wie co robić:
Na glebę, skucie w kajdanki -> szybki #!$%@? na miejscu -> zabranie na komisariat -> gruntowny #!$%@? na komisariacie, „skąd masz 1000 działek narkotyku #!$%@??” -> wypuszczenie po 48 godzinach -> kilka tygodni leczenia siniaków, „policja miała prawo do uzasadnionego podejrzenia, pocałuj nas w dupę”

@YoshiTurboMaster: Polskiej policji nie zależy na szacunku im zależy, żeby
@YoshiTurboMaster Skąd mam wiedzieć, że nie przełożyłeś do twojego legalnego pudełka po legalnej marihuanie nielegalnego suszu? Nie mam zamiaru popełniać przestępstwa dlatego, że mamy w tej kwestii nieuregulowaną sytuację prawną w Polsce. Przepisy i procedury muszą się zmienić, dopóki się nie zmienią będziemy pracowali tak jak zawsze.
@YoshiTurboMaster Pan Bagieta ma racje akurat, jakby nie sprawdzili to by nie dopelnili obowiazku. Ale dolek to watpie, przeciez maja testy na zawartosc thc, wyjdzie zero i pójdziesz na chate.
@Sierzant_Bagieta a co w sytuacji jak bede mial pojemnik od legalnej MJ z thc, ale bede go sobie uzupelnial na wlasna reke? Jestescie w stanie to jakos zweryfikowac?

@r4do5 jak nie kozaczysz do niebieskich, to male szanse na #!$%@?, mnie zawsze dobrze
@Sierzant_Bagieta: Stary teraz to popłynąłeś. Rutynowo kontrolujecie obywateli, co już jest ograniczeniem swobód obywatelskich ale od niedawna niestety macie do tego prawo. Wykrywacie legalną, medyczną marihuanę. Są przekonujące przesłanki, że ten człowiek mówi prawdę, ma kwity, opakowanie itd. Ale lepiej jeszcze bardziej ograniczyć jego wolność, naruszać dobre osobiste, zabrać go na komisariat, pozbawić leku, bo być może szczęśliwym zbiegiem losu te kilka gram marihuany wcale nie jest medyczne. A ta osoba
@r4do5:@DonBores: @YoshiTurboMaster:
Nie, ja działam takimi narzędziami prawnymi jaki daje mi w tym momencie Państwo Polskie i w takim zakresie, żebym nie dopuściła się ani niedopełnienia obowiązku ani przekroczenia uprawnień. Tak jak wspomniałem, czekam na lepsze rozwiązania, póki co pracujemy na tym co mamy. Mnie się to nie zdarzyło, mam nadzieję, że mi się nie zdarzy. Jak was interesuje co mają do powiedzenia przełożeni w tej kwestii to dajcie mi
@Sierzant_Bagieta: Zawsze się tłumaczycie, że tylko wykonujecie przepisy prawa i polecenia przełożonych. Tylko trzeba się zastanowić skąd się biorą te przepisy i czy nie bywa czasem też tak, że to ogon macha psem? Nie powiesz mi, że komendant główny pośrednio nie ma wpływu na ministra spraw wewnętrznych i stanowione prawo. A szeregowi policjanci też nie są bez winy, personel obozów koncentracyjnych również „tylko wykonywał polecenia” i oni tak samo działali zgodnie
@Sierzant_Bagieta: Robisz dobra robotę w #ocieplaniewizerunkupolicji ale to o czym mówisz to podwójne standardy. Ok rozumiem, ktoś mógł podmienić susz. Weźmy sytuację w której łapie ie dwóch studentów jak robią sobie w lesie przysłowiową "flaszkę". Weźmiecie ich na dołek i przeszukacie mieszkanie? W końcu flaszka jest otwarta i mogli tam przelać alko z przemytu albo produkuja je w domu ( ͡° ͜ʖ ͡°) Znaleźć uzasadnione podejrzenie wystarczy
Czasami się wykazuję własną inwencją i nie potrzebuję polecenia, żeby kogoś zawinąć za prochy ()

@Sierzant_Bagieta: No tak, czasami jeszcze podrzucacie jak nie możecie znaleźć nikogo kto faktycznie ma jakieś przedmioty zakazane.

@YoshiTurboMaster: Spożywanie nieakcyzowanego alkoholu nie jest przestępstwem, tylko jego sprzedaż.
@YoshiTurboMaster:

Może handluja, kto wie? Trzeba to sprawdzić.

Właśnie na takiej zasadzie policja w Polsce ma prawo ci zajrzeć do dupy.

Jak tak teraz pomyślę to ten susz że sklepów nie podchodzi pod wyrób tytoniowy czyli można sobie takiego lolka spalić w autobusie czy urzędzie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Nie bardzo, można to na pewno podciągnąć pod jakieś łamanie przepisów pożarowych albo niszczenie mienia, skoro jednorazowe przejście