Wpis z mikrobloga

Pierwszy raz coś wystawiłem na FB #marketplace i muszę powiedzieć, że odzew chyba większy niż na #olx. Niestety typ ludzi ten sam, gónwotargowanie i nie czytanie ogłoszeń ze zrozumieniem... a i jeszcze niektórzy myślą, że człowiek nic innego nie robi tylko siedzi na FB i handluje i powinien odpisywać w mgnieniu oka jakby nie miał życia prywatnego... wiadomości co minute: odpisze pan? aktualne? aktualne czy nie? halo? ... masakra :P
  • 8
  • Odpowiedz
@darek999 tam ludzie są tak głupi, że mają podana cenę a pierwsze pytanie to jaka cena. I teraz nie wiesz czy masz do czynienia ze niewidomym czy kretynem, który liczy, że na wejściu dasz mu rabat zamiast negocjować cenę. Tak czy siak wiesz, że masz do czynienia z idiotą.

Druga rzecz to ludzie nie widzą o istnieniu opisu na markecie. Wystawiam 10 gier na Xboxa, w opisie wypisane tytuły i ceny
  • Odpowiedz
@KurzegoStara: Nie sprawdzałem ale po ilości zgłoszeń wnioskuje, że są widoczne. Za to po wystaiweniu przedmiotu został mi on zablokowany przez jakieś skrypty pewnie twierdząc, że jest nielegalny :) To odrazu im odpisałem, że na jakiej podstawie tak uważają i zaraz ogłoszenie było odblokowane.
Może sprawdź czy to właśnie taka blokada nie zadziałała...
  • Odpowiedz
@darek999: Ale potrafią głosić twoje ogłoszenie jak naruszające zasady. Mi ciągle banują ogłoszenia, jako bym sprzedawał zabronione przedmioty. Czyli, zwierzęta, broń, materiały erotyczne, narkotyki. Hmm płyt winylowe należą do któreś z tych kategorii?
  • Odpowiedz