Wpis z mikrobloga

Szanowni Państwo Kochani moi. Zapraszam wszystkich z tagu #patostreamy żebyśmy wspólnie zrobili coś dobrego dla pewnego człowieka, który został zniszczony przez transmisje #danielmagical i rządzę pieniądze grubego knura.
Kiedyś Jaca miał pracę, płacił alimenty, wracał zmęczony do domu na obiad. Utrzymywał rodzinę jak porządny facet.
Jacek jest jaki jest ale nikt nie zasługuje na takie traktowanie.
Macie tutaj link do znaleziska. Próbujemy się przebić z tematem do mediów głównego nurtu. Nie można traktować drugiego człowieka jak psa przy 20 000 ludzi.
https://www.wykop.pl/link/4736261/dramat-jacka-marcinkowskiego/
Załączam także bardzo wzruszający film od użytkownika @CynamonTM

Taguje także #bonzo oraz #kononowicz mimo, że jest to lekki offtop. Jesteśmy wrzuceni przez moderacje do jednego worka czyli uniwersum #patostreamy może warto się raz zjednoczyć w słusznej sprawie i pomóc biednemu człowiekowi.
Być może gdy media zaangażują się w sprawę dręczenia tego człowieka policja weźmie się poważnie za niebieską kartę dla Małgorzaty Zwierzyńskiej i przymusowy odwyk.

#freejaca #danielmagical
#patostreamy
wonsztibijski - Szanowni Państwo Kochani moi. Zapraszam wszystkich z tagu #patostream...
  • 57
  • Odpowiedz
@g0m3z: Z tego co wiem płacił te alimenty bo kiedyś była o tym rozmowa z Danielem. W ogóle mam zamiar tam pojechać i robić z nim wywiad to może zrobie jakiś post z "pytanie do Jacy". Z pewnością będe chciał o te alimenty popytać.
  • Odpowiedz
Nie wiecie jak sie czuje czlowiek tak ponizany w depresji, on nie widzi sensu zycia, zyje z dnia na dzien, zyje chwila- zeby tylko przeczekac az sie uspokoi czesto widac jak chowa sie po kątach unika spin boi sie daniela!! gdyby nie te strimy nie wiemy jakby zyli, moze Jacek by pracowal i goha tez? dzieci ktore bezmyslnie komentujecie zycze wam zebyscie nigdy nie zaznali depresji i sytuacji chociaz w 10% takiej
  • Odpowiedz
@Infidell: W takim razie jedz tam i mu pomóż, a nie tylko #!$%@? o tej depresji i wyzywasz wszystkich od dzieci tych co nie myślą jak ty. Może ciebie się posłucha zamiast odpowiednich służb chodź wątpię. Powtarzam po praz kolejny - NIKT GO TAM NIE TRZYMA NA SIŁĘ, tucznik nie przywiązał go do kaloryfera. W każdej chwili może odejść, ale TO ON NIE CHCE. Rozumiesz to czy ci to trzeba rozrysować?
  • Odpowiedz
@jeremy-grancarno: To się skończy na takiej zasadzie, że tucznik każe mu wybrać gdzie chce być - w lub poza U2. No, ale mamy tak dobrych tutaj ludzi, że bez problemu załatwią mu mieszkanie, pracę, pieniądze i czego Jaca zapragnie.

Przypominam, że płacz Jacy z miniaturki Wanzey'a jest spowodowany przez ludzi m. in. z wykopu, a nie przez Zwierzyńskich. Płacz jest szczególnie przy donejtach "z córką, która chce, aby tatuś wrócił do
  • Odpowiedz
@Menthol998: No to są specjalne fundacje, stowarzyszenia, ośrodki pomoce społecznej, ośrodki wsparcia, świetlice itd. Tylko co z tego jak przyjdzie do niego komisja, a on powie, że mu tu dobrze. Oni go nie wezmą na siłę, bo to nie jest nawet zgodne z prawem. Trzeba było by go ubezwłasnowolnić sądownie.
  • Odpowiedz
@lukan2460: Wszystko fajnie tylko co z tego że są?
Co ma taki człowiek zrobić, nie mając mieszkania ani środków do życia?
Myślisz że jak pójdzie do jakiejś fundacji czy ośrodka to od razu znajdą mu mieszkanie i dadzą pracę?
To tak nie działa. Trzeba się odbijać od drzwi do drzwi i efekt może być żaden. To samo z pomocą ze strony instytucji państwowych.
Wszystko trzeba sobie wychodzić miesiącami jak nie latami
  • Odpowiedz
@dizel81: A ktoś napisał, że dostanie wszystko pod nos? Fundacje nie są po to, aby dać mu wszystko gotowe tylko pomóc. Poza tym jak chce jeść i mieszkać na koszt podatników to musi załatwić całą biurokracje. Dzięki niej poznają prawdę o nim i postanowią co dalej, bo musi powiedzieć co zrobił, że wylądował na bruku, gdzie jest obecnie zameldowany (w Drawsku) itp. Przede wszystkim musi ON sam wykazać we wszystkim inicjatywę.
  • Odpowiedz
@lukan2460: Napisałem dlatego o tych fundacjach czy instytucjach państwowych bo uważam że te fundacje przede wszystkim dbają o siebie, a nie o ludzi potrzebujących, to samo jest instytucjami państwowymi. Wszędzie gdzie się człowiek nie uda to jest mur, ale każdy ma to gdzieś.
I nie jest tak prosto uzyskać tak naprawdę jakąś konkretną pomoc.
Wierz mi, wiem co mówię.
Co do reszty to on sam musi chcieć to się zgadza, tylko
  • Odpowiedz
@wonsztibijski: Nie oglądam tego gówna i nie wiem jakie tam akcje się dzieją, ale z pojedynczych shotów na jakie miałem nieprzyjemność natrafić odczuwam niebywały brak szacunku do tych zwierząt, chętnie wyrwę chwasty, więc jeśli ktoś mi podrzuci wzór dokumentu to podjadę i złożę zawiadomienie, tak się złożyło, że mieszkamy w tym samym mieście ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz