Wpis z mikrobloga

Siema! Albo się nie ma! Jakiś czas temu wspominałem, że byłem w Omanie. Z siedmiodniowego wypadu skleiłem 4 minutowy film. Takie highlitghts z całego pobytu. Korzystając tego, że piszę o Was odrobinę więcej niż zwykle napomknę, że jeśli kiedyś rozważaliście podróż do Omanu to 2019 i kolejne 3-5 lat będą najlepszym czasem do tego by go zwiedzić. Kraj otworzył swoje granice na turystów ok 5 lat temu i w tym kierunku się rozwija. Na chwilę obecną (poza hotelami) turystów jest jak na lekarstwo. Więc nie musicie się wkurzać, że ktoś wejdzie w kadr zdjęcia czy ujęcia co naprawdę zwiększa wielokrotnie przyjemność ze zwiedzania. 7 dni wystarczy, żeby zobaczyć dużo ale jak ktoś lubi wycisnąć ze zwiedzania jak najwięcej to dwa tygodnie jest bardziej optymalnym rozwiązaniem na objazd po okolica Salalah. Jakbyście mieli jakieś pytania to chętnie odpowiem. A w międzyczasie zapraszam do obejrzenia tego krótkiego filmu (taka odskocznia od patostreamerów xD)

#oman #podrozujzwykopem #wakacje #podroze #turystyka #swiat #karpiolog
ku2yn - Siema! Albo się nie ma! Jakiś czas temu wspominałem, że byłem w Omanie. Z sie...
  • 7
  • Odpowiedz
via Wykop Mobilny (Android)
  • 1
@ku2yn: przyznaj się, zarabiasz na montowaniu filmów ( ͡° ͜ʖ ͡°)

Fajne ujęcia na .... No ogólnie wszystko pięknie i ładnie i nareszcie odskocznia od karpii!
  • Odpowiedz
@ku2yn: parę pytań:
wynajęliście samochód?
lecieliście do Omanu czy Emiratów?
spaliście pod namiotem? (można podobno wszędzie)
byliście gdzieś w górach na dłuższym spacerze?
jak z morzem? jakis snorkelling albo deep
  • Odpowiedz
@olszus:
Wycieczki braliśmy tylko z Itaki.
Ogólnie była to nasza pierwsza "wyprawa" do kraju muzułmańskiego (pomijając Indonezję, bo tam byliśmy tylko na Bali), dlatego chcieliśmy zwiedzić kraj w miarę bezpiecznie stąd decyzja na wycieczki jedynie zorganizowane przez Itakę.

Lecieliśmy bezpośrednio do Omanu-
  • Odpowiedz