Aktywne Wpisy
Henson_ +45
Serio sie takie rzeczy dzieja sie ze ktos cie zaraza ukluciem igły w klubie hivem czy laska po prostu dawała kazdemu az hiva zlapała i znalazla jakas wymowke
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Bo ja z piwnicy nie wychodze to nie wiem
#wroclaw #blackpill #rozowepaski #tinder #niebieskiepaski #pytanie
Megasuper +119
Do oceny #remontujzwykopem #stepujacybudowlaniec
★★★★★★★☆☆☆
Jednym z moich noworocznych postanowień na rok 2019 jest dość oklepane "52 książki na 2019 rok". Zacząłem od Tatuażysty z Auschwitz Heather Morris.
Przeczytałem w życiu kilka książek o tematyce obozowej z "Pięć lat kacetu" na czele, do której lubię wracać. "Tatuażysta z Auschwitz" to historia słowackiego Żyda, który trafia do obozu w Oświęcimiu i jego pracą jest tatuowanie numerów nowoprzybyłym więźniom. Z czasem poznaje Gitę, 18-letnią dziewczynę w której momentalnie się #!$%@?. Od tamtej pory "dzieli" swoje życie z nią i robi wszystko aby razem wydostać się z tego piekła.
Na podstawie mojej - przyznaję się - skromnej wiedzy o życiu obozowym, kilka wydarzeń opisanych w tej książce poddałbym w pewną wątpliwość. Jednakże odrzucając pryzmat trzymania się stricte myślenia "czy mogło faktycznie tak być czy nie" i mając na uwadze że to jest jednak powieść, muszę przyznać że czytało mi się ją całkiem dobrze.
Może czasem będę dodawał kolejne krótkie przemyślenia "na świeżo" po przeczytanej książce pod tagiem #52ksiazki