Wpis z mikrobloga

konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@kotoj: podgląd wydruku z poziomu strony i zamknięcie go, próbowałem już z window_handle. Przy okazji szukania informacji o tym wyczytałem, że jednak selenium tego nie wspiera bo to są widoki chroma i tak naprawdę tego nie powinno się testowac
  • Odpowiedz
@ulsterboy: dokładnie tak. Na upartego można kombinować z narzędziami do automatyzacji aplikacji desktopowych, ale to nie ma sensu wg mnie. Twoim zadaniem jest przetestować działanie Twojej aplikacji a nie zachowania chroma, które może być różne w zależności od ustawień po stronie klienta. Jeśli Twoja aplikacja "produkuje" jakiś wydruk to trzeba go po prostu wydrukować (do PDF) a później zabawa z OCRem. Jakbyś chciał iść w tę stronę to możesz pytać, może
  • Odpowiedz
@kotoj: dzięki za info, po prostu szukałem informacji na ten temat i już myślałem, że jestem w błędzie. Z tego co czytałem to można użyć frameworka Robot i wtedy on by sobie z tym poradził. Tak przynajmniej będę mieć argumenty na stand upie.
  • Odpowiedz
@ulsterboy: tak jak pisze @kotoj, nie testuj podglądu -> ale możesz spawdzić pfda ;) Podpowiem jeszcze że jeśli dokładnie wiesz jakiego pdfa oczekujesz to możesz porównać po prostu dwa pliki bez OCRa (przygotowując wcześniej expected_output.pdf)
  • Odpowiedz
@inz_Bartosz: dobry pomysl, jesli nie ma randomowych danych (albo czegos unikalnego na kazdym wydruku), bo w sumie do kazdego zestawu danych wejsiowych mozna przygotowac expected output i tak najprosciej bedzie
  • Odpowiedz