Wpis z mikrobloga

czy mając lenovo explorer jestem skazany na kiepski tracking i drżenie kontrolerów?
chyba nie ma żadnych zewnetrznych kamer żeby sobie dokupić?
każdemu tak drgają kontrolery?
#vr
  • 4
@Dogecoin: Z tego co kojarzę filmiki dotyczące VR'a, to z Lenovo Explorer i paroma innymi headsetami były takie problemy i dość często polegały na niekombatybilnych odbiorniczkach bluetooth (bluetooth dongle). Warto poszukać czy dla Twojego sprzętu był taki problem i jeżeli tak, to jakie odbiorniczki u ludzi zadziałały elegancko.
@Dogecoin: mi czasami zdarza się drżenie ale to zazwyczaj w menu i jak mam kontroler nisko(możliwe, że poza zasięgiem kamer). W beat saberze nie odczuwam, żeby był jakiś problem z śledzeniem. Co do bluetooth to mam dongle od asusa, bodajże bt400
@Dogecoin Żeby zminimalizować drżenie to przede wszystkim musisz mieć bluetooth 4.0 podpięte do portu 2.0 USB, byle nie 3.x bo wtedy występują zakłócenia. Jeżeli masz wbudowany Bluetooth w płytę to znajdź antenę i spróbuj ją wystawić za obudowę bo pudło często blokuje sygnał. Upewnij się również że nie masz żadnych odblaskowych przestrzeni w miejscu w którym grasz ponieważ one zaburzają widzenie kamer. Również zadbaj o to, aby baterie były nowe, bo na