W Niemczech mała afera z powodu kartki świątecznej wysyłanej przez biuro prasowe Pani minister odpowiedzialnej za integracje. Na karcie można przeczytać " Obojętnie w co wierzycie życzę wam nastrojowego czas i dobry start w nowy rok." Ani słowa o świętach Bożego Narodzenie. Wiem ,wiem co niektórzy napiszą : panstwo i religia powinny być oddzielne od siebie.No dobra, tylko że ta sama minister w czasie Ramadanu na Twitterze napisał " Zycze wszystkim muzułmanami w Niemczech i na świecie błogosławiony czas postu " Podobnej treści życzenia skierowała do Żydów podczas święta żydowskiego Chanuka. Taka integracja po niemiecku , w jedną stronę . Dla przypomnienia , ta pani jest z parti Unia Chrześcijańsko-Demokratyczna Niemiec.
@spokojnie_to_ja: to jest wlasnie najsmutniejsze ze te #!$%@? nie umieja prosto Albo gazowanie Żydów, albo wynajmowanie hoteli losowm Murzynom ehh Z tego bedzie nowy faszyzm a juz na pewno antypolonizm mocno ( ͡°ʖ̯͡°)
@spokojnie_to_ja: przypomina mi się pewne zasłyszane powiedzenie. Niemieckie partie Chrześcijańsko-Demokratyczne są jak świnki morskie. Ani świnka ani morska. Ale też w zeszłym roku mój koncern podobnie się popisał. Na Boże Narodzenie wysyłali "Season Greetings".
@spokojnie_to_ja: wzrost? Oni swoją postawa i gadka zrażają większość ludzi do siebie tylko ekstrymisci zostają albo ci co nie czytali ich programu, już lepiej głosować na Die Partei ale co ja tam mogę wiedzieć mieszkam tu tylko ( ͡°( ͡°͜ʖ( ͡°͜ʖ͡°)ʖ͡°) ͡°)
@spokojnie_to_ja: zalerzy jak mierzyć, wolę aby było śmiesznie a nie debilnie ( ͡°ʖ̯͡°) w sumie najlepiej to nie interesować się polityka dogłębnie bo głową boli xD
@spokojnie_to_ja: Czy niemiecki rząd w dwudziestoleciu międzywojennym zanim Hitler doszedł do władzy i zrobił "noc długich noży" też tak upadlał wlasny naród?
Na karcie można przeczytać " Obojętnie w co wierzycie życzę wam nastrojowego czas i dobry start w nowy rok." Ani słowa o świętach Bożego Narodzenie.
Wiem ,wiem co niektórzy napiszą : panstwo i religia powinny być oddzielne od siebie.No dobra, tylko że ta sama minister w czasie Ramadanu na Twitterze napisał " Zycze wszystkim muzułmanami w Niemczech i na świecie błogosławiony czas postu " Podobnej treści życzenia skierowała do Żydów podczas święta żydowskiego Chanuka.
Taka integracja po niemiecku , w jedną stronę .
Dla przypomnienia , ta pani jest z parti Unia Chrześcijańsko-Demokratyczna Niemiec.
#ciekawostkizniemiec - mój tag o Niemczech
https://www.bild.de/politik/inland/politik-inland/kein-wort-von-weihnachten-die-peinliche-karte-aus-dem-kanzleramt-59109462.bild.html
#4konserwy #heheszki #neuropa #bozenarodzenie #religia
@spokojnie_to_ja: to jest wlasnie najsmutniejsze ze te #!$%@? nie umieja prosto
Albo gazowanie Żydów, albo wynajmowanie hoteli losowm Murzynom ehh
Z tego bedzie nowy faszyzm a juz na pewno antypolonizm mocno ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Ale też w zeszłym roku mój koncern podobnie się popisał. Na Boże Narodzenie wysyłali "Season Greetings".
Komentarz usunięty przez moderatora
Dla mnie to chyba wzrost