Wpis z mikrobloga

#budownictwo #ocieplanie #okna #pomocy #pytanie #ogrzewanie
Ocieplenie okna.
Mireczki, pytanko. Mam stare drewniane okno w jednym z pomieszczeń w mieszkaniu które wynajmuje (więc wymiana nie wchodzi w grę) od którego strasznie piździ. Jest krzywe więc i uszczelki nie zdają egzaminu a o silikonowaniu nie ma mowy (właściciel jest jaki jest).
Wpadłem więc na pomysł odgrodzenia go od reszty pomieszczenia i jak na obrazku (wzięte z neta) chciałbym umieścić coś w rodzaju folii lub czegoś podobnego. Tak na całości jak zaznaczyłem czerwonymi liniami. Macie pomysł co może zdać egzamin? Ważne żeby było przeźroczyste żeby trochę światła wpadało do pokoju. Założyć teraz, zdjąć na wiosnę i spokój.
Macie może pomysł co by to mogło być? Nie chodzi mi tylko o szybę ale o całe okno.
Krs90 - #budownictwo #ocieplanie #okna #pomocy #pytanie #ogrzewanie
Ocieplenie okna....

źródło: comment_vvDgfwZZgbrGWPdHuo0vRNdE4l01j4VV.jpg

Pobierz
  • 16
  • Odpowiedz
Zaznaczyłes sciane, przez sciane Ci wchodzi chlodne powietrze? Jeżeli nic nie mozesz zrobić by było lepiej a dokucza to szukałbym czegos innego albo wytłumaczył właścicielowi, ze wezme kogos kto się na tym zna na swoj koszt i to naprawie, no #!$%@? beszczelna.
  • Odpowiedz
@quintic: To okno jest w tylu miejscach nieszczelne że nie wiem czy da radę.
@zakoo: W sumie to jest dobra myśl. Pleksa do parapetu bo trochę wystaje, tam zakleić czymś i elo.
@micpec: Po prostu tam byłoby miejsce na taśmę czy coś. Czegoś innego? Panie, to Kraków. Na to mieszkanie jest kolejka chętnych od zaraz. Kogo mam wezwać? Nie chcę wydawać dużej kasy na mieszkanie które
  • Odpowiedz
@Krs90: no czaje, tylko nie #!$%@? ze gosciu przyjdzie i Ci powie, ze zaakrylowales szczeliny w oknach, chyba by mnie #!$%@?ło jakbym sie o takie #!$%@? pytal
  • Odpowiedz
@micpec: No właśnie coś takiego chce zrobić, ale myślałem że może po prostu zafoliować jak świniaka do zamrażarki i spokój :D tylko nawet nie wiem jakie folie by siadły.
@janszy: Właśnie nie ma jak, bo to są niewielkie szczeliny ale na całej długości, mam wrażenie że nawet pod parapetem wieje ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Krs90: a te folie zloto srebrne? One z jednej strony trzymają ciepło czy cos, nie pamiętam ale kiedys na poddaszu tego uzywalem na oknach, moze na scianie też zlapie tylko będzie pewnie szelescic przy wietrze..
  • Odpowiedz
@Krs90: ja w życiu na różnych mieszkaniach czy nawet domach robilem dziwne rzeczy, kiedys wynajmowanem taki dom caly w de za grosze ale 150m ogrzewane mala koza na dole itd. Okna drewniane na jakies klamki #!$%@?, ciagle zimno wiało, to u siebie w sypialni #!$%@? obraz na okno i zaakrylowalem na okolo fajnie wyglądało ale nie bylo naturalnego swiatla
  • Odpowiedz
@Krs90: mam, wez załatw tą Płachte z przezroczystego namiotu jakiegoś, na duze imprezy robia takie namioty wejscie zawsze oswietlone z zewnątrz a trzyma ciepło, tak samo na chłodniach, nie wiem co to za guma ale taka grubsza :)
  • Odpowiedz
@Krs90: coś w stylu kurtyna pcv chlodnicza, trzyma tez cieplo bo jak robilem na chłodniach to na rampie temp 25 w lato a za kurtyna 3,tylko chodzi o to bys mial caly element, u mnie na chlodni byly drzwi takie
  • Odpowiedz