@Bartholomew: Bardzo fajna i zoptymalizowana strona. Tylko problem jest taki, ze nie wiem o czym jest i jak sie po niej poruszac. Chyba jednak less is more
@rpgfan: No właśnie. Nie wiem skąd się wziął ten trend, ale wydaje się być od dawna dominujący jeśli chodzi o "kreacje" produkowane przez różne "domy mediowe". Prostota jest passe i gdzieś się zagubiła troska o odbiorcę, który wpada w taki wir i nie wie gdzie dół a gdzie góra.
"Napracowanie" jest gigantyczne, ale czy warto było szaleć tak?
@Bartholomew: Robi wrażenie, UX trochę kiepsko ale człowiek odruchowo stara się scrollować i to właśnie działa jako nawigacja. Zadziwia płynność animacji.
@Bartholomew: ja osobiscie (mimo, ze jestem zainteresowany fotogafia i temat historii polskiej fotografii bylby ciekawy) - nie zostalem na stronie, nie dowiedzielm sie z niej nic wartosciowego i nie zamierzam jej nikomu podsylac. A takie trendy to raczej nic nowego, znam to od czasow Adobe Flasha ;)
@xandra: wg mnie nie ma znaczenia, czy cos jest wziete z Codrops czy nie - nie trzeba koniecznie pisac kazdej linijki samodzielnie zeby zrobic cos fajnego. W tym przypadku po prostu jako user odbilem sie od tego projektu z powodu przekombinowania
@Bartholomew: Ja takich stron nie lubię. UX leży. Użytkownik najpierw musi ogarnąć jak się bawić wodotryskami (oraz gdzie wyłączyć dźwięk), zanim skupi się na treści.
Widać napracowanie. A może przerost formy nad treścią?
http://multimediaguides.culture.pl/
@rpgfan: No właśnie. Nie wiem skąd się wziął ten trend, ale wydaje się być od dawna dominujący jeśli chodzi o "kreacje" produkowane przez różne "domy mediowe". Prostota jest passe i gdzieś się zagubiła troska o odbiorcę, który wpada w taki wir i nie wie gdzie dół a gdzie góra.
"Napracowanie" jest gigantyczne, ale czy warto było szaleć tak?