Wpis z mikrobloga

@gwint24pl: smutne :< tym bardziej smutne jest to, że nawet jeśli artifact jest godny zagrania to niestety cena i zmuszanie do wydawania pieniędzy na to, żeby w ogóle zagrać zamyka bramy przed wieloma. A w gwincie znowu czas oczekiwania :<
@Queltas: nie muszę nic. kupię ile chce. A jeśli chodzi ci o ilość paczek potrzebnych do uzbierania full kolekcji to policz sobie ile trzeba w HS lub ile godzin dziennie byś musiał grać by mieć to "za free"
@kvvach: Bodajże FreddyBabes mówił, że trzeba wydać 70-100 dolarów, żeby sobie w miarę grać. To dosyć sporo.

HS nigdy nie był uważany za free to play i trzeba było mocno mocno grindować, żeby to mieć.

Normalnie w Artifact można grindować paczki? Bo z tego jak mówili na streamach brzmiało jakby tylko dało się za hajs kupować
@kvvach: czyli gra nie jest tania i będzie zablokowana dla wielu graczy, ale widocznie tak chcieli. Dodatkowo, żeby grać musisz płacić za tickety, wygrywając zawsze wychodzisz z ticketami na 0, więc ich nie zbierasz, więc w pewnym momencie będziesz musiał dokupić kolejny ticket - za pieniądze. Dostajesz z paczki 12 losowych kart, mogą być duplikaty. Kripp pisał, że wydał 300 dolarów na paczki i nie miał kart, żeby złożyć 2 decki.
@Queltas: Tak. Gra nie będzie dla wszystkich. Nie będzie dla casuali jak ja. Nie będzie też dla Polaków bo tu bieda, ale nie przesadzajmy, że jest strasznie drogi 2$ za paczkę i 1$ za ticket to nie jest dużo. Dla fanów karcianek to nadal ciekawa gra. w końcu karcianki nigdy nie były tanie
@kvvach: Patrzę z perspektywy Polski, bo jestem Polakiem. Nie oceniam ciekawości gry, bo faktycznie wygląda ciekawie, jest mocno skomplikowana, ale dla fanów to będzie niezła gratka. Casuali nie bedzie, tak jak mówisz - czyli mnie też nie będzie :P

Jedynie co oceniałem to cena. Dla jednego to mało, dla innego dużo. Ale trzeba przyznać, że jest to jedna z droższych karcianek i dodatkowo wymuszająca płatności, bo nie ma innej opcji zakupu
@Queltas: Zarabiasz chyba w funtach więc jesteś fake Polakiem :P

Gra nie jest tak skomplikowana jak się wydaje na początku

A co będzie zobaczymy po premierze bo jest jednak sporo oburzonych i może Valve da jakiś grind jeszcze
@kvvach: zarabiam w funtach ale jestem Polakiem z krwi i kości, tylko w innej walucie :P (tym bardziej się zastanawiałem jaki przelicznik będzie, bo często lubią funty karać i przelicznik jest 1:1 albo inny niekorzystny)