Wpis z mikrobloga

Oh jak ja uwielbiam te słodkie #!$%@? przy okazji kolejnych koalicjach samorządowych PO-PiS, że samorządy muszą być ponad podziałami i takie tam.

Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że PiS i PO mają niepisany układ mający na celu zagarnięcie sceny politycznej dla siebie i nie dopuszczaniu do niej innych graczy. Mają być dwie partie, ma być tak amerykańsko. Raz my, a raz wy.

Pamiętacie co politycznie zależne media zaczęły robić jak Korwinowi niebezpiecznie zaczęło rosnąć poparcie i nawet nie chciało spadać po kolejnych seriach Hitlerów? Przestali całkowicie o nim mówić, nic, zero. Nie było w ogóle takiego ugrupowania. A wyobrażacie sobie teraz wydanie Wiadomości albo Faktów bez tyrady na temat PO/PiS? To dobrze przemyślany zabieg mający na celu utrwalenie przekonania, że w Polsce są tylko dwie partie.

#polityka #wybory #4konserwy #korwin
  • 1
  • Odpowiedz
Od jakiegoś czasu mam wrażenie, że PiS i PO mają niepisany układ mający na celu zagarnięcie sceny politycznej dla siebie i nie dopuszczaniu do niej innych graczy.

@Kajotpe: W tym układzie zwanym systemem znajdują się wszystkie partie które siedzą w sejmie a nawet jeśli wchodziły po raz pierwszy do sejmu to po wejściu stają się jego częścią(choćby kukiz). Wielu ludzi nie ma świadomości że politycy wzajemnie się dobrze znają i są
  • Odpowiedz