Aktywne Wpisy
Kielek96 +55
Brazylia 2006 ależ to były dziki, zazdroszczę każdemu kto mógł ich oglądać na żywo.
#mecz #pilkanozna
#mecz #pilkanozna
AtriumCarceri +12
#przegryw lat 17, jakas kolka cziperki, czerwiec to matka dupska nie truje o bude. A ty wlasnie swoim hordziakiem ladujesz w howling fjordzie zeppelinem, podjarany bo pierwszy raz wiadomo... prywacik bo bieda, ale wspomnienia bezcenne, ano i taka muza leci
to juz nie wruci
to juz nie wruci
Wczoraj w nocy okazało się, że gdzieś są zalewani sąsiedzi w klatce obok (!?), więc zakręcili nam wodę. Po dwóch godzinach zgasł prąd. Można go spowrotem włączyć wyłączając i włączając tam gdzie jest bezpiecznik (sorry że kiepsko tłumaczę, ale słabo się znam na tym) - takie jakby korki na piętrze. Po takim działaniu prąd i tak się wyłącza po jakimś czasie - od minuty do kilku godzin. Właściciel mieszkania nam przysłał złotą rączkę - elektryka od wszystkiego i niczego, ale według mnie to jest jakaś grubsza sprawa, bo dziwne, że jak gdzieś się wylewa woda to robi się jakieś zwarcie.
Co w takiej sytuacji zrobić? Nie chcę pokrywać kosztów żadnych usług, bo to nie moje mieszkanie i niedługo się będę wyprowadzał (i ciężko będzie odzyskac pieniądze od właściciela). Czy powinno sie dzwonic na np. pogotowie energetyczne, jak się zachować?
Pozdrawiam i z góry dzięki za pomoc
Aby zweryfikować przyczynę.... nalezy wezwać elektryka. ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Generalnie zapewne jakieś przewody namokły i robi się przeciążenie (o ile jest to związane z tym zalaniem), lub jest inna przyczyna.