Mircy #xiaomi #domoticz #mihome sparowałem sobie czujnik Wireless Temperature and Humidity z Bramką Xiaomi Gateway. Czujnik pracuje kilka minut, pokazuje poprawne odczyty, również w domoticzu, po czym znika z listy urządzeń. Bateryjka nowa. Miał ktoś podobny przypadek?
nie co godzinę, tylko co 5 minut w przypadku zigbee. Wersji na BT nie sparujesz z bramką bo bramka nie ma BT. W MiHome też czujnik znika czy tylko w Domotoczu?
@lukas125p: Masz z bramką sparowane inne urządzenia? Działają prawidłowo? Próbowałeś resetu bramki lub przeinstalowania MiHome? Na ponad 20 urządzeń, które mam sparowane z bramką nigdy nie zdarzyło się żeby którekolwiek samo się "odparowało". Nawet w momencie rozładowania się baterii bramka pamięta sparowane urządzenie i działa ono normalnie po zmianie baterii na nową.
@zan: Mam kilka czujników m.in czujnik dymu, otwarcia drzwi, wireless button i kostkę - pilota. Wszystko działa oprócz tego jednego czujnika. Jak już się sparuje to działa ok, pokazuje w domoticzu napięcie baterii 100%, temperatur, wilgotność i ciśnienie. Ale za kilka min. już go nie ma w MiHome. Reset bramki już robiłem.
@lukas125p: oczywiście ten na zigbee, nie na BT z wyświetlaczem? A one nie raportują co jakiś czas?
źródło: comment_DmzMyBn4sR477uVodib7c2BqE1kcbCnY.jpg
Pobierz