Wpis z mikrobloga

co tam #piwowarstwo dzis robicie. ja pierwszy raz spróbuje z wędzonym stoutem, 12l 17BLG:

1kg wędzony bukiem czy innym dębem nie pamiętam
2kg pilzneński
500g Monachijski 2
200g czekoladowy jasny
100g jęczmień prażony
100g Carafa II special

chmielenie #teammagnum, grzybki z rodziny FM13

dajcie jakieś zajebiste przepisy na RISa bo kolejny na liście jest jak uzbieram gęstwę
  • 7
@TOP___BK: Kiedyś uwarzyłem RISa 25 blg z przepisu Kopyra (z cyklu warzę z Kopyrem). On tam wrzucił sporo słodów wędzonych, to ja też. Przyznam szczerze, że przez 1,5 roku to piwo było prawie niepijalne. Ale później... polecam, jeśli chce się czekać min. 2 lata na wypicie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@Nemrod: no właśnie 2 lata to tak kiepsko, u mnie piwerka które mają pół roku to już prehistoria. najczęściej po prostu o nich zapomniałem xD. ale wczoraj piłem trzyletniego portera bałtyckiego i RISa - slodki jezu jakie to było PYSZNE! oczywiscie piwesia nie moje