Wpis z mikrobloga

Poszukuję niskiego racka 19" do używania w domu. Coś co będzie stało na ziemi i wyglądało w miarę neutralnie :) Nie mam jak wieszać na ścianach - wynajmuję. Potrzebne mi w tej chwili 3U, może 4 żeby mieć na lekką rozbudowę + jakakolwiek możliwość postawienia niskiej stacjonarki (obudowa pod płytę micro atx, 20cm wysokości).

Lack Rack sprawdzał się idealnie dopóki serwer nie wyrwał wkrętów jak robiłem remanent :> A wcale nie jest ciężki. Nie bardzo mam jak go podeprzeć kątownikiem bo serwer jest krótki i jego dupa wypada tak w połowie stolika lack.

Macie jakieś swoje pomysły na niskiego racka który nie waży 40kg i będzie na domowy budżet? Może być otwarty.

#homelab #servermasterrace #rack
  • 9
  • Odpowiedz
  • 0
@Cesarz_Polski myślałem o tym, tylko w opcji gdzie na górze doczepie jeszcze jeden blat z takiego samego stolika a całość sam na kółka. Inaczej będzie brzydko i mnie kobieta wyrzuci z domu ;-)
  • Odpowiedz
  • 0
@Virgo92 tzn? Przykrecalem wprost do nogi tak jakbym wkręcał w normalny rack. Zrobiłem sobie z serwera półkę :-P miałem nadzieję że to dłużej wytrzyma.
  • Odpowiedz
@annotate: to zrobiłeś to źle :P aby lackrack działał to nogi musisz wypełnić kantówkami 44x44 i wtedy normalnie się wkręcasz w drzewo i to działa. Ewentualnie musisz kupić odpowiednie kołki takie które można w puste przestrzenie wkręcać (na reddicie było kiedyś jak ktoś kombinował)
  • Odpowiedz
@annotate: Nie nie. Właśnie nogi są puste stąd lepiej nie kombinować i nie wieszać bo faktycznie się może wyłamać. A tak to 44x44 to idealnie wchodzi do środka i można działać :D na YT był filmik jak facet podaje dokładne wymiary więc działaj :D
  • Odpowiedz