Wpis z mikrobloga

Pomoże ktoś znaleźć gdzieś klucze imbusowe (czy jak kto woli inbusowe, ampułowe, hexy lub trzpieniowe o przekroju sześciokąta foremnego) z otworem w środku? Tzn. security. (Nie chodzi mi o torxy!) Tylko żeby majątku nie kosztowały bo i tak baaardzo rzadko się tego używa. Nie muszą być też markowe. Najlepiej jakiś większy zestaw lub wypiszcie które rozmiary występują najczęściej. Najlepiej w postaci kluczy, ale bity ostatecznie też mogą być. Na allegro znalazłem tylko bity ale za 6 szt wychodzi 50zł + kw (rozmiary 2, 2,5, 3, 4, 5, 6). Chętnie zamówie z #aliexpress
#warsztat #narzedzia #majsterkowanie #pytaniedoeksperta #pytanie #kiciochpyta
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@wypokowy_expert: Widziałem w auchan te zoestawy w czerownym opakowaniu to wygląda to na prawdę strasznie, otwory są krzywo wywiercone. Aż tak niskiej jakości nie chce. Mam sporo specjalistycznych kluczy i bitów z aliexpress ale są na prawdę dobrej jakości. Ale nie kosztowały też groszy.
Własnie wszystko jak zwykłe imbusy, z kulką, torxy, torxy z otworem, trójkąty, kwadraty, spannery, Y-wingi, itp. można bez problemu znaleźć na ali w dobrej jakości, a
  • Odpowiedz
@wypokowy_expert: Tanio ale nie aż tak. Tak, takie śruby to rzadkość. Torxem nie da rady. Mimo wszystko dzięki.

@PIGMALION: Wolfcraft to właśnie na allegro ma 6 bitów o których pisałem, ale 50zł + kw to trochę drogo. Zestawu nie chce po pewnie drogi, a już chyba wszystko inne co nietypowe mam. I jednak bym wolał klucz niż bity.
  • Odpowiedz
Torxem nie da rady.

@fork75: Mi się kiedyś zdarzyło, rozbierałem podkaszarkę i część obudowy była z gniazdami 6 kątnymi, a te głębiej już na torxa, jakimś cudem wszystko torxem wykręciłem, możliwe że hexy były calowe, bo maszyna made in usa, ale rozmiar był tak dobrany żeby jednym narzędziem to w fabryce zmontować.
  • Odpowiedz