Wpis z mikrobloga

#fut #fifa19

Chyba najgorsze co mogło spotkać serię fifa to fifa pointsy. Dopóki one będą w grze to nie uwierzę że EA nie grzebało w kodzie gry tak aby w pewien sposób manipulowała ludźmi ku chęci zakupu FP. Wczoraj jak sobie grałem to żeby nie było mi "smutno" to w tle leciał sobie stream Kamyka, który jak trafił ikonę Maradony to w pewnym momencie powiedział że wydał 30k zł na fifa pointsy. Tak samo BorasLegend który wygrał 30/30 LW sam powiedział że musiał załadować sporo FP aby mieć team do grania na poziomie prosów (gościu za samego Ronaldo w składzie zapłacił 4,4 mln coinsów). EA na bank za FP trzepie zdecydowanie więcej kasy niż na samą sprzedaż gry (prosy, youtubery, ludzie uzależnieni od otwierania paczek itd), co roku praktycznie wciskają odświeżony kotlet z małymi zmianami w kodzie, bo niby po co cokolwiek zmieniać, skoro ludzie ponarzekają, pogadają, a za rok i tak kupią nową edycję. Gdyby im zakazać procederu sprzedaży FP to od razu by się skupili na kodzie gry...
  • 16
  • Odpowiedz
@cincin27: mniejsza z tym. Chodzi mi to raczej o sam produkt, nawet animacje w grze (czerwone kartki itd), czy sam interfejs jest tak minimalnie zmieniany że ta fifa to powinna być sprzedawana co najwyżej jako DLC za 59 zł xD
  • Odpowiedz
  • 0
@BooB
@cincin27 większość YT nie płaci za FIFE, bo ją dostają. już nie wspominam o FIFA Pointsach od EA.

Ja gram i zawsze będę grał bez FP, po prostu nie lubię za cos placic dwa razy, a inna sprawa że przez to jest znacznie trudniej.
  • Odpowiedz
@BooB: najgorsze dla kogo? Dla EA, że robią na tym tyle hajsu? Dla zwykłego gracza, że ma tańszych piłkarzy na rynku przez tych, co kupują fp?
  • Odpowiedz
konto usunięte via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@BooB: no skład borasa to juz w ogole abstrakcja, 10 milionów warty byl wczoraj jak sprawdzalem, ciekawe ile siana #!$%@? na pointsy. Inna sprawa ze jest szwedem wiec jest bogaty i to go #!$%@? :)
  • Odpowiedz
@BooB: coś w tym jest gram już 3 lata w FUT, ligi weekendowe itp jakieś złota sobie zajmuje i nigdy mi z paczki żadna ikona nie spadła :) także wiem wiem odwieczny brak szczęścia, ale nigdy nie kupiłem żadnych fifa pointów itp. Tylko z grania dla rozrywki - ba nie licząć TOTS'ow nigdy złoty grajek over 90 nie spadł :)
  • Odpowiedz
@matson: To, że jest Szwedem i jest bardziej majętny niż przeciętny nie zmienia faktu, że to byłoby w wuj siana nawet dla niego. Prosi i YT mają sponsorów (czy donejterów), którzy im sponsurują FP. On raczej z włąsnej kieszeni nie wydał za dużo.
  • Odpowiedz
@BooB: Ci co mają się dorobić i tak to zrobią, nie sądzę, że tyle ludzi kupuje FP, żeby zaburzyło to faktycznie rozgrywkę,a nie mowiąc o trafianiu dobrych kart
  • Odpowiedz