Wpis z mikrobloga

Stoję przed koniecznością zakupu nowego samochodu. Jeżdżę, szukam, oglądam i na razie bez skutku, nie wiem nawet na czym się skupić. Szukam sedana w gazie, lub benzynie, z miarę przyzwoitym silnikiem. Do tej pory robiłem jakieś 20k km rocznie, teraz będzie trochę mniej, bo koło 15 tys. Myślałem nad: Audi A4 B6 1.8t, OpelVectra C po lifcie (>2005r.), Peugot 407. Samochód docelowo będzie zagazowany. Budżet to ok. 15 tys. zł. w przypadku samochodu z LPG i ok 13 tys. w przypadku samej benzyny. Najbardziej zapatrzony jestem w tą A4, ale ciężko znaleźć te 1.8t w dobrym stanie.
#samochody #motoryzacja
  • 12
via Wykop Mobilny (Android)
  • 2
@nadrat24: myślałem o saabie, aczkolwiek mam zamiar wyrzucić fabryczne radio i wstawić jakieś lepsze a w saabie jest to niemożliwe ze względu na światłowody. Szukałem też volvo, ale ciężko S60 w tej cenie, przebiegi po 400 tys albo cofane na magiczne 150 tys. Kombi nie chcę.
@budus2: blachy się sypią w przedlifcie, ta po lifcie chyba przekracza budżet.
@polamanyDaniel123: i co z tego że nie produkują. Części zarówno oryginalne
@elbankiero: Zamiast kupować złoma i co miesiąc wydawać 500-1000 zł na naprawy, lepiej sobie wez jakieś małe polo czy clio na raty z salonu i sobie z przyjemnoscia jedz, a nie bawienie się w zajechane szroty które są sprzedawane po raz n-ty bo się psuję. Ludzie to nadal nie potrafią liczyć, byle #!$%@? audi było i szpan na dzielni