Wpis z mikrobloga

halo mikro informatycy, przychodzę ogółem z zapytaniem co się mogło stać z GPU, po podłączeniu jej do słota PCI-E i zasilania karta oraz podzespoły się uruchamiają ale nie startuje system i obraz się nie wyświetla pomocy co robić #januszradeon #komputery #kiciochpyta
  • 15
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@macprisik: Może najpierw ochłoń i napisz powoli od a do z co się dzieje a nie jak jakiś dzik xD

Dopiero co zamontowałeś kartę tak?
Grałeś w coś tak?
Nagle coś się stało tak?
Zrobiłeś
  • Odpowiedz
@MJToshi:
Dopiero co zamontowałeś kartę tak? karta leżała nie używana przez jakoś miesiąc aczkolwiek mogę się mylić, dla beki chcialem sprawdzic czy dziala i okazalo sie ze tak wiec zaczalem z niej normalnie korzystac karta ma 3 lata.
Grałeś w coś tak? No grając w gierki typu F1 2018, GTA IV i chyba tyle
Nagle coś się stało tak? Zaciął się cały komputer (xD) na ekranie pokazało się coś jak
  • Odpowiedz
@macprisik: To bardzo prawdopodobne, że karta RIP/umarła. Byś musiał sprawdzić ją na innym sprzęcie. Co do grzania w piekarniku to się nie wypowiem bo nigdy tego nie robiłem.

EDIT: mogę jeszcze zapytać jaka to dokładnie karta?
  • Odpowiedz
@macprisik: Nie pamiętam dokładnie czy to 280x czy 270x ale gdzieś na forum radeona/amd(chyba) krążył temat, że po instalacji najnowszych sterowników dość szybko ujebywało kartę. Trafiłem na ten temat przy okazji jak mi uwaliło dość starego hd6500. Najpierw jakieś dziwne freezy a po paru dniach karta zdechła na amen i za każdym razem i u wielu ludzi działo się to instalacji nowych sterów. AMD tego nigdy nie wyjaśniło dokładnie, ale
  • Odpowiedz