Wpis z mikrobloga

@Tom_Ja: tylko, że w tym przypadku ma rację. Taśmy były schowane od 2014 roku. Użyte teraz. W jakim celu? Aby pokazać jaki to Morawiecki jest zły? Skoro ktoś był w posiadaniu ich od 2014 roku, oczywistą rzeczą jest, że je ujawni w dogodnym dla niego momencie, a nie gdy będzie kolejny miesiąc -> kolejna taśma. Taśmy nie pojawiały się od bardzo dawna.
A to, że w polityce są w większości szumowiny,
@Manioza: wątpię aby to było na zlecenie służb w PL. jestem pewny, że zagranicznych, czy to rosja, nie wiem. Może być izreal, może być usa (ale czym się różnią od izreala). Służby w UE? - raczej mają za mało jaj, oni tylko mowę nienawiści ścigają.
W sumie w momencie wybuchu też mówiłem, że ważne jest co jest na taśmach (i dalej tak twierdzę), ale równie ważny jest poziom bezpieczeństwa ważnych osób
Służby w UE? - raczej mają za mało jaj, oni tylko mowę nienawiści ścigają

@JessPinkman: Zachodnioeuropejskie służby działają tak jak inne tego typu instytucje na całym świecie, jakieś stereotypy o braku jaj nie mają tutaj nic wspólnego z rzeczywistością. Dogodne położenie i relatywnie sprzyjające uwarunkowania polityczne pozwalają krajom starej Unii na bardziej spokojną i mniej drastyczną formę działania niż np. służbom izraelskim, rosyjskim czy amerykańskim, cały czas ma jednak pewnie (bo
Niemożliwe! Polityk zmienia zdanie! Polaków gówno to interesuje, ważne, żeby premier czy inni pojawili się po jakiejś powodzi na miejscu tragedii i udawali przed kamerą jak bardzo im przykro. Z każdą kolejną kadencją coraz więcej afer. Nikt za nic nie odpowiada, rzygać się chce. Przyjdą wybory i ciemna masa zagłosuje na mordy z tv i billboardów.